STAR WARS: Taika Waititi regisserar ny ”Star Wars”-film!

Glad Star Wars dag på er alla! Lagom till den 4:e maj bekräftat Starwars.com att Taika Waititi ska regissera en ny Star Wars-film.

Lucasfilm har nu officiellt gått ut med att de anlitat Jojo Rabbit och Thor: Ragnarök regissören Taika Waititi för att regissera en biofilm i denna ständigt aktuella Star Wars-franchise. Manus kommer han att skriva tillsammans med Krysty Wilson-Cairns, som ligger bakom manuset till krigsrullen 1917. I övrigt finns det inga detaljer än (såklart!) och något premiärdatum har inte heller meddelats.

Förutom att Waititi nyligen har regisserat säsongsfinalen av Star Wars-serien The Mandalorian säsong 1, har han Marvel-uppföljaren Thor: Love and Thunder på sitt bord att göra.

Wilson-Cairns, för de som inte känner till, är bland annat Oscar-nominerad för samarbetet tillsammans Sam Mendes på första världskriget-filmen 1917. På många sätt är nyheten om anlitandet av henne i en Star Wars-film sammanhang lika spännande som Waititis. Hon är den första kvinnan som anställts för att skriva en Star Wars-film sedan Disney köpte Lucasfilm 2012. Lucasfilm bekräftade också de senaste ryktena om att Leslye Headland utvecklar en Star Wars serie åt Disney+.

Nu när Star Wars ”sequel trilogin” är över, kan franchisets Disney-era äntligen börja!

About Rasmus Tirzitis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.