Star Wars: Diego Luna avslöjar när Cassian Andor-serie börjar sin inspelning!

Skådespelaren Diego Luna, som vi sett i bland annat Rogue One: A Star Wars Story och i Narcos: Mexico, avslöjade nyligen att serien som bygger på hans karaktär Cassian Andor kommer att börja filma nu i år.

© Disney

Diego Luna har avslöjat att Rogue One: A Star Wars Storyf-serien om hans karaktär Cassian Andor kommer att filmas i år. Serien kommer att ha premiär på Disney +. Det är bara en av de kommande Star Wars-serier som vi vet ska komma på streaming: Mandalorian och Obi-Wan Kenobi- serien med Ewan McGregor (även om projektet för närvarande står inför förseningar på grund av manusarbete).

I Rogue One är Cassian en rebell som tillsammans med Jyn Erso (Felicity Jones) leder ett team på ett viktigt uppdrag för att få tag på Death Stars-ritningar. **SPOILER** Även om teamet lyckas med sitt uppdrag så dödas alla vid slaget på Scarif. Den kommande serien kommer därför att vara en prequel med fokus kring Cassian och hans droid K-2SO (Alan Tudyk) och deras äventyr tillsammans för upproret.

© Disney

Luna avslöjade exklusivt för ET att serien kommer att filmas i år och att han för närvarande ”gör sig redo för den.” När det gäller handlingen berättade han att han vet väldigt lite men att han läst några manus och han är ”väldigt förväntansfull ” för projektet. Luna talade också om den unika situationen för prequel-serien och hur man berättar en engagerande historia när vi redan vet hur det går för Cassian.

Du vet slutet, men du vet inte hur det hände, och vi har den utmaningen framför oss igen, vilket är spännande.

© Disney

Manusförfattaren och regissören Tony Gilroy, som plockades in för att spela in nya de nya scenerna till ”Rogue One: A Star Wars Story” när Disney inte var nöjda med den första versionen av filmen, kommer att både skriva och regissera samtliga avsnitt av den nya ”Star Wars”-serien.

Tidsperioden för när serien utspelar sig är inte officiellt än, så det är oklart hur gammal Cassian kommer vara. Det vi kan anta är att serien ska utspela sig under rebellernas tidiga år, och serien har tidigare beskrivs som en ”spännande spionthriller”.

Cassian är en komplex karaktär som förtjänar att utforskas mer av och tack och lov känner Disney likadant. Det finns stora möjligheter att vi även i den här serien får se fortsättningen på det som etablerades i Solo: A Star Wars story. Vi kanske rent ut sagt får se Han Solo själv tillsammans med sin håriga vän. För att inte tala om få veta fortsättningen med det som hände Qi’ra och Darth Mauls återkomst. Speciellt då det tyvärr är osannolikt att vi kommer att få en Solo-uppföljare. Bara tanken på vad de skulle kunna göra med den här serien får fantasin att skena iväg.

© Disney

I Solo: A Star Wars Story fick vi en glimt av den utspridda kriminella undervärlden med exempelvis Crimson Dawn och jag kan tänka mig att karaktären Qi’ra dyker upp i ett avsnitt eller varför inte ännu hellre Maul. Han kanske till och med skulle fungera som seriens huvudantagonist – om det inte är så att han blivit paxad för att vara med i Obi-Wan-serien.

Det finns en stor buffé av händelser att utforska i det här  “Kalla kriget”-perioden mellan Episode 3 och Episode 4 och Cassians förflutna kan vara det perfekta sättet att göra det på.

About Rasmus Tirzitis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.