Star Wars: The High Republic kommer 2020 från Lucasfilm!

Project Luminous nämndes för första gången under Star Wars Celebration i Chicago 2019. Det beskrevs som ”en enda sammanhängande berättelse som ska berättas i flera olika medier, så som serietidningar och böcker”.

Under natten (svensk tid) presenterades projektet, som går under samlingsnamnet ”Star Wars: The High Republic”. Historien utspelar sig 200 år innan Skywalker sagan under den så kallade High Republic-eran.

Det är fem författare från fyra olika bokförlag som samarbetar på projektet, som kommer introducera oss för nya hjältar och nya rymdäventyr, i serietidningar och böcker.

Berättelsen börjar med boken ”Light of the Jedi” av Charles Soule som släpps på engelska i augusti.

-Vi är så glada över att påbörja en så rik era för våra författare att utforska, Vi får se Jedi i deras glansdagar, säger Lucasfilms president Kathleen Kennedy.

– ”Star Wars: The High Republic” kommer visa Jediriddarna som vi alltid har velat se dem – som beskyddare av fred och rättvisa. Det är en hoppfull, optimistisk tid (…) Men naturligtvis, in i den här härliga nya era kommer något ondskefullt, säger Lucasfilms kreativa chef Michael Siglain. Det här initiativet ger gamla som nya läsare ett nytt hörn av galaxen att utforska genom rika och meningsfulla berättelser. Dessutom får vi veta vad som skrämmer en Jedi.

Star Wars-filmernas framtid efter bioaktuella ”The Rise of Skywalker” är inte fullt utstakad än. Lucasfilm har bokat in premiärdatum i december 2022, 2024 och 2026, så vi lär förhoppningsvis få höra mer om deras planer under året.

About Rasmus Tirzitis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.