Sommarens tio största filmer enligt Fredrik

Sommaren började bra men på sistone har det varit både molnigt och regnigt. Men var inte ledsna, om vädret inte förbättras finns det i alla fall många filmer att se på bio. Följande tio filmer kommer jag definitivt att se på bio i sommar.

10. The Purge: Election year – 6 juli

purge-election-year

En av mina ”guilty pleasures” till filmserier är The Purge-serien. Första och andra filmen är långt ifrån mästerverk men jag anser att de är underhållande trots sina brister. Plus i kanten för att Frank Grillo återvänder i tredje filmen om ett alternativt universum där amerikanarna går berserk på varandra en gång om året.

9. Independence Day: Resurgence – 29 juni

Independence day 2

En egentligen helt onödig uppföljare och mina förväntningar är därför hyfsat låga. Trots sina brister, är dock första filmen ett starkt minne från min uppväxt. I USA har pressvisningarna för denna uppföljare schemalagts samma dag som filmen släpps, något som ofta talar för att filmbolaget inte är helt nöjda med slutresultatet.

8. The Legend of Tarzan – 13 juli

maxresdefault

Om det hade varit någon annan än Alexander Skarsgård i huvudrollen hade filmen troligtvis inte ens varit med på min lista. Det är alltid spännande att se hur våra svenska exporter klarar sig i stora produktioner. Filmen är regisserad av David Yates och Jane spelas av Margot Robbie.

7. Free State of Jones – 12 augusti

Gary Ross regisserar Matthew Mcconaughey i en film som utspelar sig under amerikanska inbördeskriget. Filmen är löst baserad på den sanna historien om Newton Knight, en desillusionerad soldat som deserterar och försöker skapa sin egen lilla fristad tillsammans med andra desertörer.

6. Captain Fantastic – 5 augusti

Captainfantastic

En film som väckte mitt intresse när jag såg trailern för en månad sedan. Viggo Mortensen spelar en pappa som bor avskilt med sina sex barn. Han har uppfostrat barnen till att bli starka individer men på sitt eget särskilda sätt, i sitt eget lilla paradis. Plötsligt händer något som tvingar hela familjen att ge sig ut i världen…

5. Star Trek Beyond – 20 juli

startrekb

Star Trek har varit en följetång under hela min uppväxt, inte kommer jag att missa den tredje filmen i det rebootade universumet heller. Mina förväntningar är en aning blandade eftersom jag inte är något större fan av regissören Justin Lin sedan tidigare. Filmens trailers har också känts en aning röriga och etablerade varken en känsla eller en story. I helgen avled en av filmens unga skådespelare, Anton Yelchin, efter en märklig och tragisk olycka. Star Trek Beyond är en av de sista inspelade filmerna du har möjlighet att se med Anton Yelchin i rollen som Chekov.

4. The BFG – 22 juli

bfg

Många barn har fått Roald Dahls böcker läste för sig som barn, även jag. The BFG (SVJ) handlar om en stor vänlig jätte som blir vän med en liten flicka från London och tar med henne på ett magiskt äventyr. Steven Spielberg står för regin när en av mina favoritböcker under uppväxten till sist blir till film.

3. The Man Who Knew Infinity – 5 augusti

themanwhoknewinfinity

The Man Who Knew Infinity handlar om det indiska mattesnillet Srinavasa Ramanujan. En film baserad på riktiga händelser som dessutom har en fantastisk rollbesättning. Namnen Dev Patel, Jeremy Irons, Devika Bhise, Toby Jones och Stephen Fry borde räcka för att motivera de flesta att ta sig till första bästa biosalong. Själv är jag svag för historiska och biografiska filmer och mina förväntningar är riktigt höga.

2. Finding Dory – 26 augusti

Findingdory

Uppföljaren till Pixars Finding Nemo (Hitta Nemo) från 2003 behöver troligtvis ingen ytterligare presentation för att locka biobesökare. I USA gick filmen upp i helgen och den har redan satt nya biorekord. Vi svenskar får glatt vänta till augusti innan vi får titta på Pixars senaste äventyr.

1. Jason Bourne – 29 juli

Bourne

Både Greengrass och Matt Damon är tillbaka när vi för femte gången ser en film i Jason Bourne-universumet. Efter besvikelsen med den fjärde filmen är nog många fans sugna på att se en film som återigen lägger fokus på Jason Bourne. Alicia Vikander ansluter i berättelsen om den amerikanska agenten som nu har återfått sitt minne. En av sommarens och hela årets höjdpunkter för alla oss Jason Bourne-älskare.

 

Min lista är självklart subjektiv och det finns många andra filmer att se på bio i sommar. En av sommarens höjdpunkter hittills för min del, har varit Nicolas Winding Refns The Neon Demon. Om du inte har sett den rekommenderar jag den starkt. Är det några andra filmer du ser framemot? Kommentera gärna nedan!

 

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.