Sing

Från skaparna av Dumma mig kommer nu årets animerade julfilm – Sing! Filmen utspelar sig i en storstad i en värld precis som vår egen förutom att invånarna är djur av alla dess sorter. Här får vi träffa koalan Buster Moon som driver en skuldsatt gammal teater. Han älskar verkligen sin teater men föreställningarna går dåligt och indrivarna och banken står och bankar på dörren.

Men skam den som ger sig, Buster är full av idéer och han vet att han kan vända alla motgångar om han bara kan lyckas med en föreställning. Han skrapar ihop sina sista slantar och anordnar en sångtävling för stadens invånare. Köerna ringlar långt runt kvarteret när det är dags för audition, och det blir minst sagt en spännande uttagning.

Innan filmen hade jag faktiskt förväntat mig att få se en animerad version av Idol men jag tycker att Sing vill förmedla något mer. Det är en feelgood-film som passar alla åldrar. Låtarna som våra sånghjältar framför är hits från både förr och nu. Filmen bjuder på många söta och roliga djur, massor av skratt och musik och dans som gör det svårt att sitta still i biostolen.

Sing är en film om vänskap, om att övervinna rädslor, om att tro på sig själv och hjälpa varandra. Filmen visar även att musik kan förena människor på ett unikt sätt. Det enda som sänker betyget något är att både vissa djur och röster är något stereotypa. För mig spelade det ingen roll, filmen sprider glädje och ger mig en varm känsla som kan behövas i denna kalla värld.

Ha nu en riktigt fin julhelg! Filmen har premiär den 21 december.

Här kan du se trailer för Sing (med svenska röster)
Och här är trailern för den engelska originalversionen
Betyg på IMDb just nu: 7,3

Från skaparna av Dumma mig kommer nu årets animerade julfilm - Sing! Filmen utspelar sig i en storstad i en värld precis som vår egen förutom att invånarna är djur av alla dess sorter. Här får vi träffa koalan Buster Moon som driver en skuldsatt gammal teater. Han älskar verkligen sin teater men föreställningarna går dåligt och indrivarna och banken står och bankar på dörren. Men skam den som ger sig, Buster är full av idéer och han vet att han kan vända alla motgångar om han bara kan lyckas med en föreställning. Han skrapar ihop sina sista slantar och…

Review Overview

Betyg

80

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.