Sing

Talang, Idol och X-factor. Talangtävlingarna är många världen över, och det är något som Christophe Lourdelet och Garth Jennings tog till vara på och skapade Sing.

Buster Moon är en Koala på väg ut mot ruinens kant. Den teater han tagit över av sin far går oerhört dåligt, tills en dag då han får den briljanta idén att ställa till med en talangjakt! Det blir en otrolig kö av djur som vill ställa upp i hans show och lyckan slår över herr Moon, tills han inser att det har blivit ett skrivfel på alla flyers som delats ut. Istället för 1000 kronor i prispotten så står det istället 100.000 kronor. Hur ska han nu lyckas rädda både sin teater och skrapa ihop prispengarna?

Efter tjat och tjat från mina barn så satte jag mig ner och tittade på filmen med dem. De hade inte heller sett den tidgare, men satt still en stund. Och då kan man väl tänka sig att de tyckte den var rolig? Nej, det verkade inte som så. Jag var nog den som tyckte att den var roligast av oss, och då är det ändå en barnfilm. Och jag skrattade faktiskt en hel del. Främst underhölls jag av all slapstick humor som filmen delar med sig av.

Karaktärerna är helt okej. De har sina egna, speciella, karaktärsdrag och det fungerar bra. Animeringen är detaljrik och behaglig att titta på. Filmen är sprängfylld av gamla och nya musikstycken som flätas samman på ett bra sätt. Över 85 låtar från 1940-2016 är med. Manuset, och hela konceptet är dock väldigt mediokert och man kan lätt förutse stora delar av filmen.

Eftersom jag såg filmen med barnen så blev det den dubbade versionen och den fungerar bra. Jag ögnade igenom originalet också, vilket fungerar något bättre, men skådespelare som bland annat Matthew McConaughey, Seth MacFarlane och Reese Witherspoon. Det har varit ganska stor hype över Sing, vilket gjorde att jag hade ganska höga förväntningar som dessvärre inte uppnåddes. Visst, den har humorn, den har charmen, men allt som allt är det en väldigt medioker film. Redan nu planeras en uppföljare som planeras släppas kring jul 2020.

 

Angela har tidigare recenserat filmen, och den recensionen hittar du här.

Talang, Idol och X-factor. Talangtävlingarna är många världen över, och det är något som Christophe Lourdelet och Garth Jennings tog till vara på och skapade Sing. Buster Moon är en Koala på väg ut mot ruinens kant. Den teater han tagit över av sin far går oerhört dåligt, tills en dag då han får den briljanta idén att ställa till med en talangjakt! Det blir en otrolig kö av djur som vill ställa upp i hans show och lyckan slår över herr Moon, tills han inser att det har blivit ett skrivfel på alla flyers som delats ut. Istället för…

Review Overview

Betyg

60

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.