She’s Funny That Way

shes-funnyy-that-way 3

She’s Funny That Way är en flört med filmhistorien och det kanske hade kunnat göras annorlunda men Peter Bogdanovich valde att göra det så här. Vad kan du då förvänta dig, ja, om du gillar Woody Allen-komedier så kommer denna förmodligen passa dig. Men med tanke på antalet komedier Allen släpper så tycker jag nog ända att Bogdanovich har en annan känsla för det.

Arnold (Owen Wilson) är en regissör med en lite annorlunda hobby, han ”dejtar” callgirls och försöker efter avslutad dejt hjälpa dem att förverkliga deras drömmar gentemot ett löfte att de slutar som callgirls. En natt möter han Izzy (Imogen Poots) som arbetar som callgirl men drömmer om att bli skådespelare och historien är igång.

shes-funny-that-way

Mycket riktigt så bestämmer Izzy sig för att satsa på skådespeleriet och inom kort får hon möjligheten att provspela för en Broadway-pjäs. Pjäsens huvudstjärna är Delta (Kathryn Hahn) som också råkar vara gift med pjäsens regissör Arnold! Ja, ni förstår förvirringen, och för att komplicera det ytterligare så blir pjäsens manusförfattare Joshua (Will Forte) förtjust i Izzy.

I denna Vem tar Vem-komedi möter vi även den neurotiska Jane (Jennifer Aniston), Izzys psykolog, som dejtar manusförfattaren Joshua. För att öka förvirringen ytterligare blandar vi in skådespelaren Seth (Rhys Ifans) som ska spela med i pjäsen, han råkar också vara hopplöst förälskad i Arnolds fru Delta!

Shes-Funny-That-Way 2

Trots att filmen utspelar sig i New York verkar alla känna alla och springa på varandra i varje gathörn, vilket i sin tur leder till en hel del galna förvecklingar och förväxlingar under filmens gång.

Historien hänger inte riktigt samman, skådespelet kan tyckas bitvis överdrivet men det gör inte så mycket, det är ju trots allt en Screwball-komedi. Kvinnosynen kanske kan diskuteras men jag tänker att kanske även det en referens till (film)historien.

Shes-Funny-That-Way 1

She’s Funny That Way är en film full av filmreferenser både helt uppenbara men även sådana som får en riktig filmnörd att le.

She's Funny That Way är en flört med filmhistorien och det kanske hade kunnat göras annorlunda men Peter Bogdanovich valde att göra det så här. Vad kan du då förvänta dig, ja, om du gillar Woody Allen-komedier så kommer denna förmodligen passa dig. Men med tanke på antalet komedier Allen släpper så tycker jag nog ända att Bogdanovich har en annan känsla för det. Arnold (Owen Wilson) är en regissör med en lite annorlunda hobby, han ”dejtar” callgirls och försöker efter avslutad dejt hjälpa dem att förverkliga deras drömmar gentemot ett löfte att de slutar som callgirls. En natt möter…

Review Overview

Betyg

70

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.