Seventh Son

SEVENTH SONGenerisk fantasyfilm som bygger på en bok som ingen hört talas om med skådespelare som är där för att lönechecken var tillräckligt stor. Hur låter det? Nej jag tänkte väl det.

Master Gregory är väktare och skyddar landet mot allting som rör sig i mörkret, framför allt häxor. När häxdrottningen moder Malkin tar sig fri från sitt och dödar hans lärling är tiden kort att lära upp en ny. Om en vecka är blodmånen full och häxornas kraft som störst. Men Gregory tar sig en ny lärling i form av bondsonen Tom, den sjunde sonen av den sjunde sonen. Men Tom har gåvor, han kan se in i framtiden och har ett närmare band med häxorna än Gregory först kunde ana. Men hur skall han hinna lära honom allt han kan på en vecka och förhindra att världen går under?seventh_son_03

Saker som talar om att det är illa, när filmbolaget och filmer de producerat tidigare nämns. Att ha gjort 300: Rise of an Empire kan knappats räknas som en merit. Filmen påbörjades redan 2012 och låg sedan i malpåse ett par år innan den kom ut tidigare i år och efter att ha sett filmen så borde den ha legat kvar i påsen. Dålig makeup, hiskeliga effekter, ett manus som känns krystat, överdrivet skådespel och en värld ingen bryr sig om. Det är bara toppen på isberget, desto mer man ser på filmen desto fler fel upptäcker man. Filmen hade en budget på nästan 100 miljoner dollar och man undrar vart alla pengar gick. För det finns verkligen inget här som känns bra.

Jeff Bridges och Ben Barnes spelar huvudrollerna med Julianne Moore och Alica Vikander i framträdande biroller. Dock är det inte särskilt mycket kemi mellan någon av skådespelarna. Bridges spelar suput igen och gör sitt bästa för att raggla runt och spotta ur sig floskler. Barnes karaktär är totalt menlös fram till dess att handlingen kräver att han gör något och då hanterar han allting med en världsvan hand. Moore spelar över så det skriker om det i ett försök att vara ond och Vikander går mest runt och försöker se sensuell ut. Sergei Bodrov är ingen duvunge och har tidigare visat att han kan göra film men här verkar han helt handfallen.seventh_son_02Jag hade kunnat fortsätta såga filmen men jag ser ingen poäng med det. Som ni förstår är detta på inget sett en bra film och alla bör göra sitt bästa för att undvika den. Era liv kommer att vara så mycket bättre då. Inte ens något för en som ser varenda fantasyfilm som kommer ut.

Generisk fantasyfilm som bygger på en bok som ingen hört talas om med skådespelare som är där för att lönechecken var tillräckligt stor. Hur låter det? Nej jag tänkte väl det. Master Gregory är väktare och skyddar landet mot allting som rör sig i mörkret, framför allt häxor. När häxdrottningen moder Malkin tar sig fri från sitt och dödar hans lärling är tiden kort att lära upp en ny. Om en vecka är blodmånen full och häxornas kraft som störst. Men Gregory tar sig en ny lärling i form av bondsonen Tom, den sjunde sonen av den sjunde sonen. Men…

Review Overview

Betyg

30

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.