Seriefigurer jag saknade i Suicide Squad

När Suicide Squad först utannonserades var jag inte ett dugg förvånad. Dess dåvarande konstellation i DCs seriervärld (då kallad New 52) innehöll nämligen seriervärldens kanske mest cosplayade karaktär just nu, Harley Quinn.

Hon är dock inte en originalmedlem i den första varianten av Suicide Squad. En kort miniserie skapades i slutet av 50-talet, men teamet i sitt nuvarande utförande introducerades 1986 i Legends av John Ostrander, Len Wein och John Byrnes. Legends är förutom att vara nystarten av Justice League på 1980-talet också en av mina favoritserier. Jag gillar även delar av den omstart av Suicide Squad som DC gjorde för några år sedan. Här kommer således en tipslista på karaktärer till vad som verkar vara en ofrånkomlig uppföljare.

Artwork for the cover of Checkmate vol. 2, 7 (Dec, 2006).Art by Cliff Richards.

Bronstigern på omslaget till Checkmate vol 2#7. Bilden tecknad av Cliff Richards.

Bronstigern. En fantastisk 70-talskaraktär med attityd. Ben Turner från Central City är en före detta brottsling Kung Fu-tränad i bortre Orienten. Spelades i teveserien Arrow av Michael Jai White och eftersom att jag är ett stor MJW-fan så får han gärna reprisera rollen för min del.

Glorious Godfrey. Perfekt slemmig och manipulerande i sin mänskliga form. G. Gordon Godfreys uppdrag är att vända mänskligheten mot sina superhjältar. I slutändan stoppas han av en kombination av barnakärlek och sin egen galenskap.

King Shark. Landhajar är aldrig fel och den extremt mordiske Nanaue är en av mina favoriter. Ersattes i filmen av Killer Croc, men jag tycker att King Shark kan få en chans på vita duken. Speciellt som att han numera ser ut som en hammarhaj och gärna äter folk, Hannibal Lecter gick ju hem. Favoritrepliken är enkel: ”Kött, kött, kött”! Har dock få direkta förmänskligande egenskaper så frågan är om han inte måste stryka med i slutet.

Cover to Wonder Woman #6, the Cheetah's first appearance. Art by Harry G. Peter.

Cheetah på omslaget till Wonder Woman #6. Tecknad av Harry G. Peter.

Cheetah. En av Wonder Womans äldsta motståndare borde kunna få introduceras i Dianas egna film för att sedan ramla över i uppföljaren till Suicide Squad. Är dock kanske lite för kraftfull för Suicide Squad men det går säkert att lösa med kraftdämpande halsband, DC är bra på sådant. Googla Wonder Womans skapare William Moulton Marston och bondage, men lämna Safe Search på.

Darkseid! En av DC-världens bästa skurkar. Nog sparas han till Justice League-filmen, men Marvel har visat att skurkar kan lura i bakgrunden i mer än en film och då kanske vi också kan få in hans fantastiska jättemetallhundarna från Legends och självklart också den scen då Enchantress förvandlar en av dem till sylt!

About Anton Bjurvald

Anton Bjurvald äter från alla filmtallrikar, även om han är mycket försiktig med svensk film och skräck. Båda ger mer obehag än glädje och får alltså förtäras i små doser. Han ger automatiskt två fenixar extra i betyg till filmer med mustascher, dinosaurer och/eller som uppfyller Bechdel-kraven. Vid sidan om filmintresset driver han två entusiastiska podcasts om serietidningar respektive NHL-hockey.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.