Sebastien Loeb Rally Evo

sebastienloeb1

Vill du spela ett svårt och frustrerande och stundtals på gränsen till rage quit-svårt rallyspel så är Sebastien Loeb Rally Evo spelet för dig. Ett spel som verkligen skiljer pojkarna från männen.

Det första som är viktigt att poängtera är att det är en rallysimulator utan nåd. Räkna med att köra av vägen redan i tutorialn och det blir inte enklare. På något sätt är det självklart att Sebastien Loeb inte skulle sätta sitt namn på en enkel Outrun-kopia i rallymiljö. Nej inte ens efter några timmar är du ens i närheten att bemästra spelet. Redan i optionsmenyn förstår man att det här först och främst är enbart en sak – en rallysimulator.

sebastienloeb5

Det finns två spellägen. Den första  där du får bygga din karriär från grunden och försöka klättra upp till toppen. Den andra där du får försöka replikera händelser från Sebastien Loebs karriär. Det finns givetvis en quick mode-möjlighet också om du bara vill snabbt komma igång. Det första spelläget med att bygga din karriär är den som rekommenderas att starta med. Karriärvägen kan upplevas som något långsam i hur du tar dig framåt. Du spenderar pengar på fordon och tävlingar och klättrar successivt uppåt. Under resans gång kör du allt från klassiskt rally till rallycross.

sebastienloeb4

Sa jag att spelet var svårt? Det är sjukt svårt. ”Bilen är ju helt felbyggd. Bromsarna tar inte och och bakdelen sladdar över hela vägbanan. Jag tog ju för f*n kurvan helt rätt! En liten stenj*vel och nu ligger bilen på taket. Nej det är helt omöjligt! Bilen är för h*lvete gjord av porslin. *##***”#!!!!” Ja räkna med den känslan ett bra tag innan du börjar få koll på kontrollen av bilarna. Turligt nog finns en rewind-knapp där du kan köra om samma sekvens med förhoppningsvis bättre resultat. Du får dock inte lika mycket belöningar om du gör det.

Med varje lopp du kör får du Reputation och Credits vilka förbättrar din position i loppen. Samma typ av system som finns i Driveclub med andra ord och det fungerar bra. Studion Milestone ger dig mer än 30 mil banor att köra och utbudet och variationen är lika digert som spelet är svårt.

sebastienloeb2

Eftersom det är en simulator kan du ändra på allt. Bromsar, fjädring och växellåda och så vidare går att ställa precis som du vill ha det. Det är i de här avancerade inställningarna det blir än tydligare att det inte är ett enkelt racingspel. För vem vill inte kunna ställa sin ”camber angle”? Studion Milestones kärlek till Rally går inte att ta miste på med tanke på alla detaljer.

sebastienloeb3

Grafikmässigt är spelet helt ok. Det är inte bland de allra bästa, men det finns å andra sidan inga riktiga konkurrentspel för tillfället heller. Sekvenserna i snö är tveklöst de bästa. På något sätt kanske du undrar hur betyget kan bli så högt efter allt mitt raljerande om hur svårt det är. Milestone har lagt ner massor med tid på detaljer och fyllt Sebastien Loeb Rally Evo till bredden med innehåll. Det är en simulator och ingen har sagt att det ska vara lätt att köra rally. För det här är Project Cars motsvarighet fast i rallymiljö. Det här spelet är bara för dem som verkligen gillar att nöta, nöta och åter nöta.

 

 

Vill du spela ett svårt och frustrerande och stundtals på gränsen till rage quit-svårt rallyspel så är Sebastien Loeb Rally Evo spelet för dig. Ett spel som verkligen skiljer pojkarna från männen. Det första som är viktigt att poängtera är att det är en rallysimulator utan nåd. Räkna med att köra av vägen redan i tutorialn och det blir inte enklare. På något sätt är det självklart att Sebastien Loeb inte skulle sätta sitt namn på en enkel Outrun-kopia i rallymiljö. Nej inte ens efter några timmar är du ens i närheten att bemästra spelet. Redan i optionsmenyn förstår man…

Review Overview

Betyg

80

About Mats Lundberg

Har sett film sedan barnsben och genrer som ligger närmst hjärtat är sci-fi, thriller och crime. Ser gärna TV-serier men har blivit mer kräsen på senare år och det krävs mer för att hålla mig intresserad. Manus med genomtänkt karaktärsutveckling och smart berättande lockar mest. När grabben blev med PS4 för någon julafton sedan har jag börjat spela konsoll. Jag fortfarande en "learning curve" med handkontrollen, men det tar sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.