Sausage Party

Tidigare har familjer samlats för att se vad bilar, leksaker och husdjur har för sig när vi inte ser. Men vad gör våra matvaror när vi inte ser? Det får vi se i Sausage Party, MEN det är ingen film för hela familjen!

Korven Frank tillbringar sina dagar i en matbutik, inpackad i en flott förpackning med flera andra korvar. På hyllan bredvid finns Korvbröden, däribland Brenda som bara väntar på att få ha Frank emellan sina bröd. Tillsammans väntar de på att få komma Ovan där, till människorna, där paradiset nalkas. Efter en incident i butiken så börjar sanningen komma fram. Det är inte alls som matvarorna har trott, där på andra sidan. Nu måste Frank och Brenda tillsammans med några andra smaskiga matvaror, rädda sina vänner undan människans hungriga käftar.

En animerad film, ej lämplig för barn som annars underhålls av denna typen av film. Sex, knark och blod (kan man säga så om matvaror?) avlöser varandra tillsammans med tonvis av svordomar och ordvitsar som får göteborgarna att Glennsa i jämförelse. Ja, det slank in en ordvits där, ber om ursäkt.

Det bästa med filmen är röstskådespelet. Seth Rogen, Kristen Wiig, Jonah Hill och Michael Cera briljerar i de större rollerna. Som bonusspår så får man se lite gags från röstinspelningarna, och de verkar ha haft det riktigt svårt att leverera allt snusk som kommer ut från allt från korvar till Steven Hawkings-inspirerat tuggummi. Vilka andra matvaror får vi stifta bekantskap med då? Jo, mexikans Tequila, judisk bagel och en turkisk lavash som ständigt bråkar, curryburkar med turban och indisk brytning, en biffig vagina-dusch som suktar efter att bli konsumerad och tyska produkter med välkänd mustasch och hatt. Ja, stereotyper finns det gott om. Bästa produkten i hela filmen visar sig när Frank försöker ta sig till de bortglömda produkternas hylla. Under resans gång så spelas ”I would do anything for love” med Meatloaf. Vad dyker då inte upp med mikrofon och långt hår, om inte en köttfärslimpa!

Att filmen fick 11-årsgräns i Sverige tycker jag är lite oroväckande. Det innebär att barn som är sju år får se den i vuxet sällskap. Jag nekade min 8-åriga dotter, som naturligtvis blev lite upprörd, eftersom att hon såg att det var en animerad film om mat. Detta av den enkla anledningen att det är Seth Rogen, Evan Goldberg och Jonah Hill som ligger bakom filmen, och jag har nog inte sett en enda film med dessa herrar inblandade som inte innehåller sex, knark och svordomar.

Står valet mellan skruvad humor eller en animerad familjefilm en bakisdag, så kan du enkelt välja Sausage Party där du får en film från två olika världar. Visst kan det bli lite långdraget med all denna galna humor, men den håller en behaglig längd, så det är precis på gränsen.

Tidigare har familjer samlats för att se vad bilar, leksaker och husdjur har för sig när vi inte ser. Men vad gör våra matvaror när vi inte ser? Det får vi se i Sausage Party, MEN det är ingen film för hela familjen! Korven Frank tillbringar sina dagar i en matbutik, inpackad i en flott förpackning med flera andra korvar. På hyllan bredvid finns Korvbröden, däribland Brenda som bara väntar på att få ha Frank emellan sina bröd. Tillsammans väntar de på att få komma Ovan där, till människorna, där paradiset nalkas. Efter en incident i butiken så börjar sanningen…

Review Overview

Betyg

60

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.