Samirs retrospel musik topplista

Både musik och tv-spel har alltid varit en viktig del i mitt liv. Därför känner jag att en lista med mina favoritlåtar från några olika retrokonsoler är väldigt passande som min första artikel här på Filmfenix!

Nintendo Entertainment System
Det finns en låt som är i en helt egen division när jag tänker på Nintendo 8-bit. Redan i introt till låten får jag gåshud och musiken får mig alltid att tänka på episka äventyr och mörka grottor som ska utforskas. Det är så klart Legend of Zelda-låten jag tänker på.
Låtar som även bör nämnas är självklart Mega man 2 Wily’s stage och Castlevanias Bloody tears 

Sega Master System
Något jag alltid tyckt var en fördel när jag växte upp är alla engelska ord jag plockade upp från japanska rollspel, som jag brukade spela. Jag kommer ihåg när jag blev presenterad för min klass för första gången med orden ”Det här är Samir. Han kommer från ett land långt borta och han är jättebra på engelska. Samir säg något!”. Ung och blyg som jag var fick jag panik, men lyckades ändå klämma ur mig ordet ”scarf” för det hade jag stött på kvällen innan när jag spelade Phantasy Star och med det så ger jag er dess öppningslåt.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=BcIKygpGzoc&list=PLFA59B26FFC682F8A[/youtube]

Super Nintendo Entertainment System
Om ni inte redan förstått det så älskade jag att utforska mystiska världar med monster och magi när jag var yngre. Det var dock alltid berättelsen som fängslade mig: Att få spela en karaktär som skulle ut på episka äventyr samtidigt som den stötte på andra karaktärer och utvecklade sina relationer till dem. Ett spel som fortfarande gör mig tårögd är Secret of Mana.

Sega Mega Drive
Många skulle säga att deras favoritmusik till denna konsol är från Sonic-spelen, men så är det inte för mig. När jag tänker tillbaka på denna konsol tänker jag alltid på spelet Sword of Vermilion och den lugna musiken som finns i spelet.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vUg49FBYEyE[/youtube]

Nintendo 64
Hade det inte varit för Golden Eye hade jag nog inte haft så många minnen av denna konsol, men när ens hund i spelet har en egen temalåt så vet man att hunden är cool! En spelserie, som jag spelar än idag, är Shin Megami Tensei. Spelets musik är dystopisk, vacker och fångar spelets natur.

Sega Saturn
Här blir det riktigt svårt. Två av mina absoluta favoritspel finns på denna konsol. Guardian Heroes är ett av spelen, men tyvärr är musiken där inte i närheten av lika bra som den ur Nights into Dreams. I spelet följer du demonen Nights, som skapats av en ond karaktär vars mål är att ta över världen via drömvärlden. 

Jag avslutar denna artikel med en sista låt Faxanadus Mantra.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=77m6aTJb-yk[/youtube] Vilka är era favoriter? Skriv gärna en kommentar!

About Samir

32 år gammal, spel/filmnörd. Har gjort mitt hobby till mitt jobb, jobbar som föreningskonsulent för Sverok och även projektledare för Spelens hus. Spelar just nu: Overwatch, Hs och Magic the gathering. Lyssnar på: Shimmerpop Favorit bok: Shades of grey av Jasper Fforde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.