Rory McIlroy PGA Tour

pga-tour-02Efter alla Tiger Woods snedsteg och det faktum att han inte längre är den spelare han en gång i tiden var valde EA att förra året göra ett avbrott i sin golfserie och satsa på ett nytt namn. Rory McIllroy.

Så för första gången så får vi ett golf-spel från EA på de nya konsolerna och i grund och botten ligger Frostbite-motorn vilket borde innebära något riktigt bra. Tyvärr blir så inte fallet, redan i presentationen har vi popups och andra små problem, grafiken är ett kliv framåt men inte alls vad jag hade trott. Jag är ärligt talat besviken, det känns mer som ett polerat spel från förra generationen än ett nytt spel för PS4. Framförallt ansikten ser inte alls bra ut och jämfört med Battlefield 4 så är grafiken inte alls lika polerad och snygg, banorna ser bra ut men det är en massa små grafikglitchar som drar ner helheten. Och när vi ändå är inne på ansikten, att göra sin egen karaktär i Rory McIllroy PGA Tour är inget annat än ett skämt, ett dåligt skämt. Du får välja mellan 8 ansikten, några frisyrer och skägg. Sedan är det klart. Det känns 2005 snarare än 2015.pga-tour-03Väl ute på banan är det dock bättre, du kan numera välja mellan tre olika tekniker för att svinga klubban, klassisk treknappstryckning, analog kontroll och pro analog kontroll. Om du inte känner dig bekväm med det kan du skräddarsy din egen stil helt och hållet. Det är ett stort lyft, istället för att behöva lära sig kan jag själv välja och sedan fokusera på spelet. Här skiner spelet också, ute på banan är det som de gamla EA-spelen och jag har kul. Att stå på St. Andrews och dra iväg bollen blir aldrig tråkigt och EA Tiburon har med den delen av spelet lyckas väl. Tråkigt att resten inte kan hålla lika hög klass. 12 stycken banor får vi med, varav 8 är riktiga. Det är 8 mindre än förra spelen och jag anar redan i menyn varför det är så. Ja ni gissade rätt, nedladdningsbart material. Rory McIllroy PGA Tour kommer inte att vara en årlig serie utan EA kommer istället att ge ut DLC till spelet och bygga på det under åren.

pga-tour-01Det är förstås en dålig ursäkt till att ha ett skelett till spel som kommer ut till spelarna. Att jag inte kan designa min karaktär exakt som jag vill kan jag leva med men att bara ha 12 banor att spela på är en skymf. EA var snabba att påpeka att de självklart kommer att ha gratis DLC till spelet men det hjälper inte. Du betalar 600 kronor för en produkt som borde ha kostat 200 kronor. För det är ungefär så mycket material som du får med. Det skall bli intressant att följa utvecklingen här. Borta är också klubbhusen där man kunde bilda sin egen med sina vänner, utmaningar som folk kunde lägga upp och en del spelläge online. Nej det är verkligen inte mycket du får med här.

Det är endast de som är verkligt desperata efter ett nytt golfspel som bör fundera på att införskaffa Rory McIllroy PGA Tour alla andra bör vänta och se vilken riktning serien tar innan ni bestämmer er för om det är värt att investera era pengar i spelet.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.