Rock Star

Den här filmen har jag inte haft i dvd-format speciellt länge, men hade den på VHS en gång i tiden och har nog inte sett den på säkert 15 år. Det är på tiden att jag gör det för att se om den håller än idag.

Chris Cole älskar rockbandet Steel Dragon och har, tillsammans med sina kompisar, ett tribute band uppkallat efter en av Steel Dragon’s låtar, Blood Polution. Chris är som besatt och kan allt om originalbandet. En dag ringer telefonen, det är gitarristen i Steel Dragon som har hört Chris sjunga och undrar om han är intresserad av att ansluta sig till bandet. Chris tackar ja, och rockdrömmen kan börja på riktigt. Han upptäcker dock att den drömmen inte är riktigt vad han hade tänkt sig.

Löst baserad på händelser kring bandet Judas Priest, där sångaren Rob Halford hoppade av bandet för att köra solo och ersattes av Tim Owens som sjöng i ett Judas Priest tribute band. Själva handlingen i sig är bra. De lyckas få med, och täcka, mycket att händelseförloppet på relativt kort tid utan att det känns så framtvingat. Karaktärerna presenteras tidigt och man märker snabbt av deras karaktärsdrag, vilket gör att man är en med gänget rätt tidigt i filmen och tack vare detta så flyter det på bra, trots att det kan gå lite för fort fram ibland.

Mark Wahlberg och Jennifer Aniston fungerar bra tillsammans som Chris och hans flickvän, tillika manager, Emily. Båda två känns genuina och välspelade. Övriga karaktärer kan till viss del kännas rätt överdrivna ibland, men allt smälter samman till en bra ensemble. Men det som toppar allt i filmen är så klart musiken! Vi får höra bland annat AC/DC, Kiss och Mötley Crüe, men också det fiktiva bandet Steel Dragon som består av mer eller mindre kända musiker och så klart är genren Heavy Metal.

Med tanke på Mark Wahlberg’s bakgrund som Marky Mark, så kan man tänka sig att han skulle sjunga själv i filmen, men så är inte fallet. Något som jag berättade för min bror för ett bra tag sedan och han hamnade i chock, då både han och jag ett tag trodde att han sjöng själv. Hur som helst så är Rock Star en underhållande film med grymt bra soundtrack! Men håller den lika bra idag som när jag var tonåring? Ja, faktiskt. Det är en schysst film och soundtracket har ju etsat sig fast i trumhinnorna efter otaliga tittningar på VHS och en sliten tjock-tv.

Onödig fakta: Detta var den första filmen som George Clooney var Exekutiv producent på.

Den här filmen har jag inte haft i dvd-format speciellt länge, men hade den på VHS en gång i tiden och har nog inte sett den på säkert 15 år. Det är på tiden att jag gör det för att se om den håller än idag. Chris Cole älskar rockbandet Steel Dragon och har, tillsammans med sina kompisar, ett tribute band uppkallat efter en av Steel Dragon’s låtar, Blood Polution. Chris är som besatt och kan allt om originalbandet. En dag ringer telefonen, det är gitarristen i Steel Dragon som har hört Chris sjunga och undrar om han är intresserad…

Review Overview

Betyg

70

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.