Prick och Fläck – På pricken!

Prick och Fläck – På pricken! är en samling korta filmer för familjens småttingar om två kaniner som gör en massa saker tillsammans. Det är trevligt, lagom otäckt, spännande och undervisande. Har ditt barn inte stiftat bekantskap med dessa härliga kaniner ännu är detta ett bra tillfälle. En Prick och Fläck DVD i barnens filmsamling är verkligen att rekommendera!


Prick och Fläck är två kaniner. Den ena har fläckig päls och den andra har prickig päls. De bor ihop och hittar på en massa tillsammans. Ibland är det roliga saker som att åka på utflykt, göra om hemma eller leka pirat, men andra gånger är det lite otäckare. Som när de fått prickar och fläckar på tänderna och måste besöka tandläkaren. Men det slutar alltid bra för Prick och Fläck.

Lotta Geffenblads skapelser, kaninerna Prick och Fläck, har tidigare figurerat i en serie barnböcker och nu har hon tillsammans med sin make Uzi (hur jobbigt namn måste inte det vara om man ska resa in i t.ex. Mellanöstern eller USA?) gjort filmer av sina berättelser. Det är till stor del en familjeproduktion där makarna skött manus, regi, produktion och musik, men animeringen har skötts av andra och Stina Ekblad är rösten som leder oss genom berättelserna.

När Zigzag animation har animerat Prick och Fläcks äventyr har de använts sig av flera olika tekniker. Figurerna är alltid lerfigurer och de är skickligt animerade, även om de inte når upp till Aardmans senare produktioner. När det gäller miljöerna är det andra material som kommer in och det är genomgående hög klass.

Min treåriga dotter har sett filmerna 3-4 gånger under de senaste dagarna och hon tycker att de är jättebra. Favoriten är den när Prick och Fläck besöker tandläkaren. Även för mig har det varit underhållande och givande att se dem och den lite underfundiga humorn tilltalar mig. En underlig och lite störande sak är dock att man inte kan välja avsnitt, utan det enda menyvalet som finns är att starta filmen. Lite irriterande när barnen vill se en av filmerna. Jag rekommenderar denna lilla samling till alla småbarnsföräldrar.

 

About Roney Lundell

Sthlmare vars puls ökar av Anea, Bladerunner, Caol Ila, Dahlström, England, Fotboll, Gudfadern, Hammarby, iPhone, Japan, KISS, LittleBritain, MontyPython, NewYork, OldBoy, PulpFiction, Qi, Resor, Susanna, ToyStory, USA, Värme, Whisky, X-men, YoungOnes, Zzzz, Åka, Älska, Öl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.