Predator Hunting Grounds

Spela som Predator i ett spel där du får slakta fyra andra spelare online på de mest bestialiska sätt, det låter väl helt underbart? Utvecklarna IllFonic har nu med Unreal-motor skapat ett onlinebaserat spel där du kan göra just detta, men är det värt pengarna?

Det är pang på rödbetan direkt när startar spelet. Quick match är det enda gångbara alternativet om du inte vill smycka ut dina karaktärer (vilket ju är lite svårt i början när man inte har några prylar att ändra till). Efter man har tryckt på Quick match får man välja om man vill spela som Predator eller som en marinsoldat. Redan här stöter vi på spelets första problem – laddningstiderna. Redan under lördagen, dagen efter spelet släpptes, hade Sony börjat be om ursäkt för att ”spelare upplever långa laddningstider”. Runt 30 sek för marinsoldat och två och en halv minut (!) som Predator. I snitt alltså. Jag fick vänta betydligt längre än så för att få spela som Predator de första två dagarna. Det är inte en klockren lansering.

När man efter många om och men dyker in i djungeln kommer nästa käftsmäll – grafiken är helt okej. Om det hade varit ett spel från 2013, alltså. Uncharted: Drake´s Fortune dök upp 2007, och det har vassare grafik än Predator Hunting Grounds, och det säger väl en hel del om grafiken eftersom Uncharted är 13 år gammalt. Okej, nu ligger kanske inte fokus på grafiken, spelet kostar trots allt bara runt 300 riksdaler, men lite bättre hade den trots allt kunnat vara.

Kontrollen är dock helt okej. Som marinsoldat sitter knapparna som på vilken shooter som helst och styrningen är helt okej. Inte i närheten lika pricksäker som i exempelvis Battlefield-serien, men det fyller ändå ändamålet. Att spela som Predator finns det en tutorial till som du får prova på hans olika attribut, vilket är en sund tanke. Att spela som Predator tycker jag fungerar bättre än som marinsoldat, även fast det till en början är riktigt svårt att ta död på någon.

Asymmetrisk multiplayer verkar ligga i ropet nu. Alltså, 4 vs 1-multiplayer där den ensamma (i detta fall: Predator) är starkare än de andra fyra. Resident Evil 3 kom med det också, det fristående spelet Resident Evil Resistance (läs recensionen här) är också 4 vs 1. Och ja, tanken är riktigt god. Spela med sina polare och samarbeta sig fram mot en övermäktig spelare låter ju hur kul som helst. Men så är inte fallet här, tråkigt nog. Att spela som den otroligt stela marinsoldaten är inte kul överhuvudtaget. Marginellt, marginellt roligare om man spelar med en polare. Vapnen är tråkiga, och uppgraderingssystemet känns urvattnat. Majoriteten av uppgraderingarna är ändå bara kosmetika, och det är ingenting som undertecknad inte tycker är särskilt intressant. I synnerhet inte i spel som inte är roliga att spela. Att spela som Predator är klart roligare, och det kräver en viss träning innan man klarar av att springa runt i trädtopparna, använda sina styrkor på rätt sätt samt hoppa ned i rätt tid för att göra slarvsylta av en spelare. Springer de fyra spelarna i trupp är det svårt att ta död på dem, så man måste vänta och hugga en eftersläntrare eller någon som springer åt fel håll till skillnad mot resten av gruppen. Jag trodde att det bara var att ösa på som Predator, men där tog jag fel å det grövsta.

Även om det till en början är kul att spela som Predator så är det inte någonting som håller i en längre tid. Jag skulle vilja påstå att jag efter 45 minuter tröttnade att spela som Predator. Vid nästa spelsession tröttnade jag efter 30 minuter, och så har det fortsatt. Det är inget som är något positivt. Det jag hade hoppats på var att det skulle finnas med någon form av skräckelement, som exempelvis Alien Vs Predator som stundtals var fasansfullt att spela, men så är tyvärr inte fallet med Predator Hunting Grounds. Med facit i hand är spelet på sin höjd mediokert. För att svara på frågan i ingressen: Nej, spelet är inte värt pengarna.  

Pris: Ca 399:-

Plattform: PS4, PC

Testad version: PS4

Spela som Predator i ett spel där du får slakta fyra andra spelare online på de mest bestialiska sätt, det låter väl helt underbart? Utvecklarna IllFonic har nu med Unreal-motor skapat ett onlinebaserat spel där du kan göra just detta, men är det värt pengarna? Det är pang på rödbetan direkt när startar spelet. Quick match är det enda gångbara alternativet om du inte vill smycka ut dina karaktärer (vilket ju är lite svårt i början när man inte har några prylar att ändra till). Efter man har tryckt på Quick match får man välja om man vill spela som…

Review Overview

Betyg

40

About Kenny Nordgren

En nästan värmlänning som sedan hösten 2014 är bosatt i Kungälv utanför Göteborg. Arbetar till vardags som pedagog på en låg- och mellanstadieskola. I ryggsäcken finns fem år på universitet med studier inom filmvetenskap och historia. Dagdrömmer om att inom en överskådlig framtid få chansen att skriva en doktorsavhandling rörande skräckfilm. Gillar förutom film även fotboll, tv-spel, hårdrock och att laga rolig mat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.