Pokémon GO Plus

Jag ska säga att jag inte var först ut på banan med att lägga en bokning på Pokémon GO Plus, men på någotvis så lyckades jag få plocka upp varsin sådan till mig och min sambo på releasedagen. Nu när jag, och även andra i min närhet har fått chansen att testa den ett tag så tänkte jag dela med mig lite av mina tankar kring denna assessorar till fenomenet som är Pokemon GO.

Vad gör den?pokemongo2

Något som alla som spelat Pokémon GO mer eller mindre aktivt har märkt är att spelet verkligen slukar batteri från telefonen på grund av att man måste ha det aktivt för att det ska fungera. Det är här som Pokémon GO Plus:ens största säljepunkt ligger; man kan låta mobilen ligga kvar i fickan och ändå spela spelet! Man parar ihop sin GO Plus med sin mobil, och sen behöver man bara ha spelet igång i bakgrunden för att det ska fungera.

Pokémon GO Plus:en kan bäras antingen som ett armband, eller fästas på till exempel byx- eller skjortficka. Den har en knapp mitt på som även fungerar som en lampa som blinkar i olika färger, samt att den vibrerar, beroende på vad för typ av notifiering den ska förmedla.

Så när man är ute och går så börjar den som sagt blinka och vibrera beroende på vad det är som man “upptäcker”, blått för ett Pokéstop, grönt för en Pokémon man har fångat sen tidigare, och gult om det är ny Pokémon. När man får en notifikation så trycker man på den blinkande knappen, och blir sen meddelad resultatet av det hela; generellt sätt blinkar den i alla färger om man lyckas fånga Pokémonen eller får saker från ett stopp, eller rött om den misslyckas.

Utöver detta så håller den även reda på hur långt man går, för just äggkläckning och det nya Buddysystemet, dock får man ingen notifikation om när man gått tillräckligt långt för att ägg ska kläckas eller när man får en “candy” från sin “buddy”.

Hur väl funkar den?

pokemongo1Det ska nämnas att när GO Plus släpptes så led den av en massa besvär. Det var många på diverse forum som beskrev problem med att överhuvudtaget para sin nya GO Plus med sin mobil, något som jag själv också stötte på. Det var också ofta som den lyckades koppla bort sig från mobilen, med ytterligare svårigheter att para den igen. Det var även en hel del användningsbrister, så som att om du manuellt ville fånga en Pokémon när du hade parat din GO Plus så kopplades den direkt ifrån, något som gjordes ännu mer frustrerande av att det var svårt att para ihop dem igen.

Men efter ett par uppdateringar som skett så känns det genast mycket bättre – men långt ifrån perfekt. För det mesta är det smidigt att para ihop GO Plus med sin mobil, och det är sällan som den bara kopplar bort utan någon anledning. Man kan även fånga Pokémons manuellt utan att behöva para ihop mobilen och sin GO Plus igen. Det ska även sägas att det går väldigt bra att plocka både stops och Pokémons medan man håller på med olika menyer i spelet,pokemongo3 något som är perfekt för dem som kör “evolution leveling” tillsammans med Lucky Eggs.


Dock är det en del funktioner som man verkligen önskar att sin GO Plus hade för att göra den till en perfekt Pokémon GO accessoar. Till att börja med så får du endast en chans att fånga en Pokémon om du använder dig av GO Plus:en, och detta med en vanlig Pokéball. Detta innebär att ens chans att fånga mer sällsynta eller kraftfulla Pokémons blir väldigt mycket svårare. En funktion som hade varit bra här är om man kunde valt att Pokémons över en viss CP (combat power) eller av vissa typer fick GO Plus:en att blinka i en annan färg, så man slapp kolla varje gång den vibrerar. Alternativt att man kan välja att använda bättre Pokéballs, men det innebär också att man kanske slösar sådana på Pokémons som kan vara väldigt lätta att fånga.

Är den värt det?

Att svara på denna frågan så får man först se till vad man har för inställning till spelet i sig. Är det så att du spelar Pokémon GO ganska casual och önskar att du kunde få lite mer ut av den tiden som du spelar eller bara spenderar på resande fot, då är GO Plus något som du skulle kunna ha nytta av. Är det däremot så att du spenderar väldigt mycket tid med spelet, och försöker frånga så många Pokémons du kan, så tjänar du nog mer på att spendera denna femhundring på en eller till och med två powerbanks för att kompensera den höga energianvändningen. Men som någon som hamnar i mellan de två extremerna kan jag säga att både jag och min sambo är nöjda med våra inköp, då vi kan använda dem även när vi är upptagna med jobb eller liknande, och jag är säker på att Niantic kommer arbeta aktivt med att förbättra GO Plus:ens drift och funktioner framöver.

About Henrik Grönberg

Entusiastisk gamer och e-sportälskare som spelar allt från snabba FPS- till tidskrävande, turbaserade strategi-spel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.