Plants vs Zombies: Garden Warfare 2 (PS4)

Från enklare mobilspel till ett fullfjädrat actionspel har Plants vs Zombies vuxit fram och etablerat sig på marknaden för nästan samtliga tillgängliga konsoler. Själv har jag inte spelat serien på vare sig telefon eller konsol, med andra ord är jag helt grön när det gäller både plantor och zombies. Vad har PopCap Games senaste titel att erbjuda?

pvsz2

Staden Zomburbia befinner sig en form av status quo, zombies härjar i staden och plantorna försöker hindra deras framfart. Än så länge är det ingen som har övertaget men allt står och faller med dina beslut. Skall du bekämpa zombies som en glad solros eller skall du bränna plantor med hjärnätande zombies? PopCap Games har skapat en färgrik stad med vackra miljöer och en härlig estetik som är fylld av allegorier. Zombies röjer och släpper ut avgaser, plantorna finns som en motpol fylld av glädje och grönska. Grafikmotorn i Plants vs Zombies: Garden Warfare 2 är läcker och fyller en med färgfylld glädje hela vägen upp till öronspetsarna.

pvz2b

Det går snabbt att komma igång med Plants vs Zombies: Garden Warfare 2, du kastas rakt in i Zomburbia som en glad liten solros i den zombiehärjade staden. Snart får du även möjlighet att välja om du vill fortsätta vara en planta eller om du vill byta sida och vara en hjärnätande zombie. Enspelarläget är en aning begränsat och kunde gott fyllts på med lite fler utmaningar. Att spela själv fungerar dock som en bra inkörsport för att lära sig hur spelet är uppbyggt innan du ger dig i kast med de olika flerspelarlägena. Du kan utföra uppdrag där du räddar en planta eller en zombie, alternativt bara springa runt och besegra motståndare för att gå upp i level. När du genomfört ett uppdrag kan du låsa upp nya funktioner eller öppna boosters. Du kan följa din utveckling i spelets statistik, du kan skapa egna figurer eller anta dagliga utmaningar. För eller senare är det dock dags att prova på spelets höjdpunkt, multiplayer.

pvz2c

Sedan förra Garden Warfare har det tillkommit tre nya karaktärer för båda sidor vilket höjer antalet tillgängliga karaktärer i spelet till hela fjorton stycken. Karaktärer med unika förmågor som du dessutom kan utveckla och anpassa efter din egen önskan. Bland flerspelarlägena hittar du klassiker som team deathmatch men även ett läge som påminner om Battlefield-seriens rush mode. I det senare läget slåss de båda lagen om kontrollpunkter på kartorna och du får växla mellan att försvara eller att anfalla. Det finns mängder av olika spellägen som kompletteras av en stor mängd olika kartor. Kartor med grym design, fyllda av fällor, höjdskillnader och progressiva förändringar.

Plants vs Zombies: Garden Warfare 2 styrka ligger i att det är enkelt att lära sig och att det finns ett stort utbud av funktioner, spellägen och kartor. Enspelarläget fungerar som ett pedagogiskt sätt att lära sig spelets olika mekaniker även om variationen av uppdrag och utmaningar är en aning bristfälligt. Spelet är som mest underhållande i sina snabba och underhållande flerspelarlägen som lockar en tillbaka om och om igen. Om PopCap Games utvecklar enspelarläget ytterligare till nästa spel så finns det en god chans till ett ännu högre betyg.

Från enklare mobilspel till ett fullfjädrat actionspel har Plants vs Zombies vuxit fram och etablerat sig på marknaden för nästan samtliga tillgängliga konsoler. Själv har jag inte spelat serien på vare sig telefon eller konsol, med andra ord är jag helt grön när det gäller både plantor och zombies. Vad har PopCap Games senaste titel att erbjuda? Staden Zomburbia befinner sig en form av status quo, zombies härjar i staden och plantorna försöker hindra deras framfart. Än så länge är det ingen som har övertaget men allt står och faller med dina beslut. Skall du bekämpa zombies som en glad solros eller skall…

Review Overview

Betyg

70

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.