Pixels

pixels2

Pack-Man och Donkey Kong från de klassiska arkadspelen gör världen osäker, mycket osäker och det är upp till Adam Sandler att rädda den…

Brenner och Cooper är bästa vänner. Som barn upptäckte de arkadspel. Något de fastnade för och Brenner var till och med en av de bästa i USA i sin ålder. Nu har de båda vuxit upp och Cooper (Kevin James, Paul Blart) har blivit Amerikas president och Brenner (Adam Sandler, Click) är installationstekniker. Trots sina olika karriärer så är de fortfarande bästa vänner. En dag blir världen attackerad av utomjordingar från dessa arkadspel som vännerna känner igen från sin barndom. Cooper tar hjälp av Brenner för att förgöra dessa varelser och rädda världen.

pixels4

Jag hade inte några höga förväntningar på Pixels, då Adam Sandler inte är någon favoritskådis, men här överraskar han! Han är inte alls den dryga, barnsliga Sandler som man är van att se honom. Han kanske har börjat växa upp? Han lyckas även dra till med några underhållande one-liners. Kevin James och övriga skådisar gör en medioker insats. Vissa karaktärer är extremt överdrivna, som Peter Dinklage’s (Game Of Thrones) karaktär Eddie som spöar skiten ur Brenner i en Donkey Kong-tävling när de var ung. Han kommer tillbaka på äldre dar för att hjälpa till att rädda världen och är en riktigt jobbig, kaxig, skithög.

pixels3

Något jag störde mig på direkt ifrån start var när Brenner introduceras och det nämns flera gånger under de första femton minuterna, att han är grymt bra på att läsa av mönster. Alltså hur karaktärerna rör sig och var de rör sig. Något som man redan då inser att det kommer att ha stor betydelse för kommande handling.Det är som att de känner sig tvungen att förklara detta flera gånger om så att tittaren ska vara medveten om det, vilket blir något negativt.

Filmen är skriven av Tim Herlihy och Timothy Dowling, två herrar som varit med och skrivit typ varenda Adam Sandler film sedan Billy Madison. Även de, precis som jag nämnde med Sandler ovan, så känns det som att de vuxit ur den barnsliga, larviga humor som speglar övriga filmer med denna underliga skådis i huvudrollen. Pixels är en underhållande film med roliga skämt som inte går över styr. Handlingen känns dock rätt överdriven och framtvingad. Den håller ändå ett jämnt flöde, förutom en längre sekvens mitt i filmen som var så långsam och tråkig så jag höll på att somna. Tyvärr finns det inte så mycket positiva saker för att ge ett högre betyg. En mycket medioker film, som fungerar som underhållning en lugn kväll efter en hård arbetsdag.

Pack-Man och Donkey Kong från de klassiska arkadspelen gör världen osäker, mycket osäker och det är upp till Adam Sandler att rädda den... Brenner och Cooper är bästa vänner. Som barn upptäckte de arkadspel. Något de fastnade för och Brenner var till och med en av de bästa i USA i sin ålder. Nu har de båda vuxit upp och Cooper (Kevin James, Paul Blart) har blivit Amerikas president och Brenner (Adam Sandler, Click) är installationstekniker. Trots sina olika karriärer så är de fortfarande bästa vänner. En dag blir världen attackerad av utomjordingar från dessa arkadspel som vännerna känner igen…

Review Overview

Betyg

50

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.