Peter Rabbit

Om det finns något som Peter och hans kaninsyskon vill är det att äta de goda grönsakerna från granngården. Vanligtvis kan deras vän Bea komma till undsättning om de tar sig vatten över huvudet men det blir andra bullar när den nya gårdsägaren svärmar för Bea. I en maktkamp kämpar Peter mot denna charmör om vem som är här för att stanna.

Som många andra när de var barn tyckte jag om Beatrix Potters sagor och en av mina favoriter var just Peter Rabbit. Min allra första tanke då jag såg trailern för Peter Rabbit var oro att Peter skulle slaktas på ungefär samma vis som katten Gustaf, en annan komedi av mixturen live-action och datoranimation. Gustaf blev utan någon som helst nåd fullkomligt söndersågad. Till och med röstskådespelaren till den tjocka katten, Bill Murray, skämtar om detta snedsteg i karriären i filmen Zombieland. Men när jag hade sett längre in i trailern för filmen om kaninen med den blå jackan försvann min oro. Detta såg ut att bli en riktigt rolig film och istället för att bäva mig inför releasedagen infann sig en längtan om att få se den.

Peter Rabbit är precis så rolig som jag hoppades att den skulle vara. Med en blandning av slapstick, återkommande skämt och framförallt galghumor är den förmodligen mer rå i tonen än vad jag förväntade mig. Självklart finns det varma och mjuka ögonblick (det är liksom en film om fluffiga kaniner) men det finns mycket som får mig att tappa hakan över hur morbid den kan vara. Men framförallt är jag förvånad av hur mycket jag faktiskt skrattade rakt ut då jag brukar vara svårflirtad när det kommer till att locka fram mer än kanske ett fniss.

Den stora frågan är: Är detta en Beatrix Potter-film? Egentligen tycker jag väl kanske inte att den är det, mer än att det finns ett gäng kaniner i den med samma namn som hennes skapelser. Det hade förmodligen kunnat vara vilka kaniner som helst. Men å andra sidan är Potters sagor väldigt simpla och har framförts på många olika sätt genom åren, både som tecknat och till och med som balett. Jag tycker inte att det behövs göras mer på det sättet. Jag hade extremt kul åt den här filmen och i slutändan tycker jag att det ger filmen sitt värde, med eller utan hennes namn på sig.

Om det finns något som Peter och hans kaninsyskon vill är det att äta de goda grönsakerna från granngården. Vanligtvis kan deras vän Bea komma till undsättning om de tar sig vatten över huvudet men det blir andra bullar när den nya gårdsägaren svärmar för Bea. I en maktkamp kämpar Peter mot denna charmör om vem som är här för att stanna. Som många andra när de var barn tyckte jag om Beatrix Potters sagor och en av mina favoriter var just Peter Rabbit. Min allra första tanke då jag såg trailern för Peter Rabbit var oro att Peter skulle…

Review Overview

Betyg

70

About Nathalie Leth

Även om inget tycks kunna rubba hennes favoritfilm Definitely, Maybe från första platsen så är jakten ständigt igång efter nya filmupplevelser. Varesig det rör sig om en prasslig chipspåse och häftig thriller eller tio kilo choklad med det senaste romantiska dramat så kan man räkna med att Nathalie redan är på plats. Om filmen dessutom är gjord av Denis Villeneuve eller har Jake Gyllenhaal i någon av rollerna så finns det inget väder som stoppar henne från att se detta på bioduken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.