Personlig information från 533 miljoner Facebook-konton läckta.

2019 kom hackare över personlig information från ca 533 miljoner facebook konton.
Från början såldes informationen på hackerforum. Du kunde söka upp användare och få delar av inloggning eller telefonnummer. För att få hela uppgifterna fick du betala från 20 dollar och uppåt.
Information som kan finnas är: Telefonnummer, facebook id, ditt hela namn, bostadsort, födelsedata, din personliga beskrivning och i vissa fall epostadresser.

Något som kan användas av hackers för att komma över konton, fejka nya konton och annat som de sysslar med.

Twitter användaren UnderTheBreach rapporterade nu i januari att samma information nu är släppt helt gratis. Vilket kan öka chanserna att andra hackers eller personer som vill illa försöker sig på denna gamla information.

Min 20år gamla epostadress har tydligen förekommit en del. Dock inte denna gång.

haveibeenpwned.com är en sida som drivs av Troy Hunt som jobbar åt Microsoft men även jobbar och föreläser om datorsäkerhet. På den sidan kan du ange en epostadress för att se om den förekommer i några av de större eventen där företag läckt ut information alternativt blitt hackade. Även om du förekommer i några av de större listorna som skickas mellan hackers. På sidan kan du också få tips om åtgärder för att hålla dina konton säkra.

Källa

взять займ онлайн на банковскую карту

About Rickard Eklund

The Cake is a Lie! But i ate it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.