Perry Masons återkomst till tv-rutan

Den första tv-serien med Perry Mason kom ut 1957 och blev vida populär, den gick hela 9 säsonger i USA och totalt 271 avsnitt gjordes. I huvudrollen så vi den karismatiske Raymond Burr som spelade den briljante försvarsadvokaten Perry Mason.

Serien kom tillbaka 1973 som The New Perry Mason men gick bara 15 avsnitt innan de lades ner. Sedan klev Raymond Burr in i rollen igen i Perry Mason Returns som nog många som såg på tv i Sverige på 80-talet minns. Totalt 30 tv-filmer på 90 minuter var.

Så nu har HBO bestämt sig att det är dags att väcka Perry Mason till liv igen. Denna gång är det Los Angeles under 1930-talet. Mason är en privat detektiv som landar århundradets fall. Men i en stad med en korrumperad poliskår kan det vara farligt att öppna fel dörrar. Matthew Rhys spelar huvudrollen och Robert Downey Jr producerar.

Trailern lovar gott och den 21/6 får vi se resultatet på HBO.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.