Page 8

Page 8 är en brittisk politisk laddad spionthriller. Den ståtar med fina skådespelare och en hyllad regissör/manusförfattare men trots detta lyfter den aldrig och det känns alltför väl att Page 8 är ”Made for TV”.

Page8 01Johnny Worricker tillhör det gamla gardet i den brittiska underrättelsetjänsten och när hans chef ger honom en hemligstämplad rapport om USAs hemliga fångläger dras han in i ett politiskt maktspel. Det är också förändringar på gång inom underrättelsetjänsten där det nya gardet och politikerna vill göra ändringar vilka hotar Johnnys position. Samtidigt sker flera saker i hans privata liv som stör hans fokus – hans redan ansträngda relation med dottern blir drastiskt sämre, Nancy en ung kvinna i hans trapp börjar visa intresse för honom men han misstänker att hon har någon dold agenda. När hans chef plötsligt dör står han ensam mot alla.

Page8 02Jag hade rätt stora förhoppningarPage 8 i och med kombinationen av brittisk spionthriller, regissören/manusförfattaren David Hare (The Reader, Timmarna), Bill Nighy (Valkyria, Love Actually), Rachel Weisz (The Bourne Legacy, The Brothers Bloom, Dream House) – ok, hon kanske inte direkt höjde förväntningarna –, Ralph Fiennes (Schindler’s List, Coriolanus, Wrath of the Titans), Michael Gambon (Sleepy Hollow, Gosford Park) och Ewen Bremner (Trainspotting, Snatch, Black Hawk Down) borde vara något spännande, intressant och sevärt. Tyvärr hade jag för stora förhoppningar. Det var många bäckar små som gjorde att filmen inte blev till någon större upplevelse. En av de större vattendragen var att av alla de relationer som Johnny (Bill Nighy) har var det för många som inte kändes trovärdiga. Minst var det väl den lockelsen som byggs upp mellan honom och Nancy (Rachel Weisz) som kändes fånig. Det byggs heller aldrig upp någon spänning utan filmen trallar bara på och jag hade svårt att köpa hela storyhooken. Filmen är en långfilmsproduktion för BBC och det kändes som om jag såg en kraftigt nedklippt TV-serie. Den kanske hade blivit bättre om den gjorts som en 3-4 delars miniserie och karaktärer m.m. hade fått utvecklats och mognat lite. Nu är filmen bara marginellt mer spännande och intressant än de bilder som finns i denna recension.

Page8 03

I sin genre är Page 8 helt klart på den undre halvan och känner du för en politisk thriller med spioner finns det mängder med intressantare och bättre film att se.

 

About Roney Lundell

Sthlmare vars puls ökar av Anea, Bladerunner, Caol Ila, Dahlström, England, Fotboll, Gudfadern, Hammarby, iPhone, Japan, KISS, LittleBritain, MontyPython, NewYork, OldBoy, PulpFiction, Qi, Resor, Susanna, ToyStory, USA, Värme, Whisky, X-men, YoungOnes, Zzzz, Åka, Älska, Öl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.