Oscarsgalan 2019: The Favourite

Om cirka två veckor är det dags för årets Oscarsgala, en av de filmer som har fått väldigt många nomineringar är The Favourite av Giorgos Lanthimos. Han var även nominerad 2017, då för bästa originalmanus för Lobster. En sak är säker, det är två väldigt olika filmer. Det blev ingen Oscar för Lobster så hur ska det gå för The Favourite?

© 2018 Twentieth Century Fox Film Corporation

The Favourite är ett kostymdrama som följer Queen Anne och hennes hovdamer. Ja, det skulle kunna vara så men filmen är ju regisserad av Giorgos Lanthimos så den är betydligt mer än så. Han är ingen vanlig filmskapare, hans filmer kan väl mer klassificeras som mörk satir som han använder inom flera genrer. Skådespeleriet håller otroligt hög klass, vilket bekräftas av de tre nomineringarna till Olivia Colman, Emma Stone och Rachel Weisz.

© 2018 Twentieth Century Fox Film Corporation

Ja, The Favourite är nominerad till hela 10 Oscars, det är många och det är tunga nomineringar. Bland annat bästa film, bästa regi, bästa originalmanus samt bästa kvinnliga huvudroll och två kvinnliga biroller. Så vad är chanserna inför Oscarsgalan för The Favourite? Svårt att säga, jag har inte sett alla bidrag men jag hoppas på både bästa kvinnliga huvudroll och biroll till antingen Emma Stone eller Rachel Weisz.

© 2018 Twentieth Century Fox Film Corporation

Så vilka chanser har filmen och regi? Jag tror att även de chanserna är stora. Det som talar emot är att Giorgos Lanthimos är ganska ny som regissör även om det inte ska påverka resultatet. The Favourite är en genialisk film men personligen så gillar jag nog hans tidigare verk Dogtooth, Lobster och The Killing of a Sacred Deer mer. Men till skillnad från Roma som jag recenserade förra veckan så är detta definitivt en film som kommer få större kommersiellt genomslag och det är den värd.

Om cirka två veckor är det dags för årets Oscarsgala, en av de filmer som har fått väldigt många nomineringar är The Favourite av Giorgos Lanthimos. Han var även nominerad 2017, då för bästa originalmanus för Lobster. En sak är säker, det är två väldigt olika filmer. Det blev ingen Oscar för Lobster så hur ska det gå för The Favourite? © 2018 Twentieth Century Fox Film Corporation The Favourite är ett kostymdrama som följer Queen Anne och hennes hovdamer. Ja, det skulle kunna vara så men filmen är ju regisserad av Giorgos Lanthimos så den är betydligt mer än så.…

Review Overview

Betyg

90

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.