Ori and the Will of the Wisps

Finns på Xbox, Microsoft Store och Steam

Då var äntligen uppföljaren till 2015års succéspel Ori and the Blind forest här. Som jag väntat!
Tack vare gänget på Microsoft har jag haft nöjet att få testa mitt tålamod ännu en gång.

Denna gången är Ori och Ku ute och flyger.
De utforskar en ny ö när ovädret slår till och de kommer ifrån varandra.

Magiska miljöer och karaktärer

Precis som i föregående spel möts vi av underbara magiska miljöer.
Samt den fina musiken följer med oss och spelar på känslorna när vi minst anar det.

Ori börjar sitt äventyr utan några speciella krafter och måste börja samla på sig Lights och leta upp Spirit-träd för att utvecklas.

I början kan du endast ha tre aktiva shards

Jag tänker inte gå in speciellt mycket på grunden i spelet för det är detsamma som i förra spelet.
Så vill ni ha de små detaljerna finns de att läsa om här

Dock är det värt att nämna att de ändrat lite. Spirit Shards (tidigare Ability-trädet) kan du både köpa och hitta längst med vägen. Från början kan du bara välja 3st som är aktiva. Genom att utmana dig själv i låsta rum med vågor av fiender så har du möjlighet att låsa upp fler.

Jag upptäckte mig ändra min build beroende på om jag var ute och utforskade eller om jag skulle in och ta striden mot en boss. För här kan du välja om du vill ha mer skada eller hitta mer spirits på vägen.

Jag gav upp och vägrade spela mer!

Jag minns att jag skrev följande om första spelet ” Halvvägs in i spelet kommer en vattendelare för oss som spelar.” och syftade på svårighetsgraden som ökade kraftigt. Med facit i handen hände samma sak denna gång. Ca 6timmar in kommer jag till en bossfight som jag misslyckas med gång på gång.

Efter säkert 30+ försök och 20% mindre hår på huvudet stänger jag av spelet. Helt ärligt ville jag inte röra spelet efter det. Det var sådan prestationsångest och ilska. När jag skulle börja skriva om spelet kände jag att jag fick ta en ny titt. Var det verkligen så svårt? Ja det var det.

Sanningen var nog att jag var på plats lite för tidigt för mitt egna bästa. Jag valde att avbryta bossfighten och gå tillbaka till att utforska mer. Timmarna passerar och jag kommer tillbaka med nästan tre gånger så mycket liv och energi och nu gör jag 75% mer skada. Lätt som en plätt!

Ett spirit-träd som låser upp inre krafter och gör mig starkare

Överlag tycker jag att detta spelet är något snällare och enklare. Även om det verkligen provar tålamodet på ett par ställen. Det är inte lätt att vara snart 40 och lära sig trycka in 50 olika kombinationer i rätt ordning samtidigt som man är jagad av sekundvisaren själv. 😉

Jag uppfattar världen som dubbelt så stor än första spelet, men jag klockar in på ca 11tim 30min. Så tidsmässigt tog det mig bara en timme längre att spela igenom än föregående. Sedan har jag även lagt närmare 4 timmar efter det för att bli 100% klar med alla områden.  Det finns en hel del att utforska.

En tredjedel av kartan

Upptäckte jag något negativt jämfört med första spelet ?

Det enda jag reagerade på är att grafiken/animationen på några få ställen känts lite avvikande. Exempelvis står Ori och skakar okontrollerat i vissa dialoger.  Samt några få karaktärs animationer som kändes något stelare än resten av spelet.

Vid ett handfull tillfällen när jag dött så har jag fått börja om längre fram än vart jag var. En gång kom jag tillbaka i ett hemligt utrymme som jag inte kunde komma ut ifrån.  Det går dock att teleportera sig till utvalda ställen om man fastnar. Vill dock påpeka att det var väldigt få tillfällen det hände.

Återuppstod i ett hemligt och låst utrymme

Så hur står sig spelet mot första ?

Extremt bra!
Tycker ofta många uppföljare endast är ett skal av originalet där själen saknas.
Så är det inte här. Här får vi precis vad vi förväntar oss.

Det är en värdig uppföljare där vi får fortsätta där första spelet slutade och precis som i första spelet lyckas de även denna gången få mig att släppa ett par tårar. Fullpackat med utmaningar för alla i familjen med lite tålamod.

11tim 30min in och eftertexten rullar. Jag hoppar genast in och utforskar i några tim till.
Finns på Xbox, Microsoft Store och Steam Då var äntligen uppföljaren till 2015års succéspel Ori and the Blind forest här. Som jag väntat! Tack vare gänget på Microsoft har jag haft nöjet att få testa mitt tålamod ännu en gång. Denna gången är Ori och Ku ute och flyger. De utforskar en ny ö när ovädret slår till och de kommer ifrån varandra. Magiska miljöer och karaktärer Precis som i föregående spel möts vi av underbara magiska miljöer. Samt den fina musiken följer med oss och spelar på känslorna när vi minst anar det. Ori börjar sitt äventyr utan några…

Review Overview

Betyg

90

About Rickard Eklund

The Cake is a Lie! But i ate it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.