One Piece: Pirate Warriors 4

One Piece: Pirate Warriors 4 är det första jag spelat i One Piece-franchisen. I och med att jag aldrig spelat något av dom spelen förut samt aldrig sett animeserien visste jag inte riktigt vad jag gav mig in på. Jag hoppades på något mysigt mangaspel med bra story och coola bossar i klassisk tur-baserad combat format. Jag kan säga att jag fastnade för det direkt i tutorial-banan i början. Det roliga var att vanligtvis i spel så brukar man inte träffa på så många fiender eftersom du som spelar ska lära dig kontrollerna först och främst. Men direkt så kastades man in i ett stort slagfält och man slogs mot hundratals fiender samtidigt (utan att överdriva). Man kan få över 1000 kills på knappt tre minuter, och det gjorde att man fastnade direkt eftersom det faktiskt hände något redan från början.

Spelet är mangatecknat och väldigt färgglatt. Bossarna är lite mer löjliga, på ett roligt sätt, än groteska fast dom ändå är monster som ska föreställa läskiga i den världen. Samma gäller hjältarna man är, attackerna man gör med huvudpersonen Luffy är verkligen roliga att bevittna. Luffy är en pojke i sina tidiga tonår och han är inte direkt muskulös som vanliga tv-spelshjältar. Han är spinkig från topp till tå men hans armar och ben kan bli extremt långa när han svingar slag och sparkar samt att han kan andas in så mycket luft att han kan bli jättetjock i den sekunden. Det låter löjligt men det passar väldigt bra in eftersom det ska vara humoristiskt lika mycket som det är roligt och underhållande. Fienderna kommer i massor ledda av olika kaptener, minibossar och stora bossar. Allt detta händer på bara en bana så man har att göra hela tiden och det blir aldrig lugnt. Karaktärer finns det flera att låsa upp genom att klara både uppdrag i handlingen eller sidouppdrag i treasure log-läget.

För dom som fortfarande vill få en bättre bild på hur detta spelet kan se ut fast inte spelat dom tidigare One Piece: Pirates Warriors-spelen så kan man fortfarande få en bild om man istället spelat Dynasti Warrios. Spelet är precis som det. Stora slagfält, massvis med fiender och bossar under bara en strid, men mycket mer action samt att det är mer humoristiskt samt att bossar och fiender ser väldigt roliga och färgglada ut. Exempel på en rolig fiende som jag skrattade till när jag såg var en väldigt lång och smal man med långt och krulligt hår som hade en godisklubba som vapen och jag undrade direkt om man kunde låsa upp honom, för det hade varit riktigt häftigt.

Spelmekanismen är väldigt enkel. Man springer runt och klår upp fiender, man dödar aldrig på det här spelet, man ”klår upp”. Man kan ta sig till olika ställen snabbt eftersom man springer extremt snabbt. Kontrollerna är väldigt enkla, det enda man behöver veta är att man hoppar med kryss och slåss med fyrkant och trekant för att slå hårdare dock långsammare slag, så kan man blanda dom två knapparna till att bli ödeläggande kombinationer på slagfältet. Vill man vara lite mer avancerad och skina lite extra i strid så kan man kolla på högra hörnet nästan högst upp på skärmen och se om man har bra med mana för att utlösa specialare genom att hålla inne R1 och sedan trycka på någon av geometriknapparna. Man förlorar inte så lätt i strid då man tål rätt mycket och medicinska objekt som en fet stek eller julskinka kan dyka upp från vissa fiender när dom besegras och då får man tillbaka livet som man förlorat.

Storyn cirkulerar runt Monkey D Luffy som ska segla runt haven med sin trogna piratbesättning i jakt på att bli dom bästa piraterna genom tiderna samt att hitta en värdefull skatt som en piratlegend har gömt någonstans, men på vägen dit så möter man många hinder. Luffy och hans vänner är inte dom enda piraterna i havet samt att marinen är väldigt oförlåtande mot sjöröveri, så slut på fiender lär det inte bli, om inte man är för upptagen med att klå upp laglösa så lär man garanterat vara upptagen med att klå upp dom laglydiga. Musiken i spelet är mer mysig än spännande och adrenalinpumpande, den är skön att lyssna på medans man underhålls av denna roliga hack n slash, musiken blir dock lite allvarligare när man möter slutbossar och då kan man höra ibland att elgitarrer börja spela för att få fart på känslan när man slåss.

Jag tyckte att detta spel var väldigt underhållande och väldigt enkelt att spela. Att spela storyn är som att leva i ett avsnitt av en mangaserie, mycket filmsekvenser med stillbilder och en berättarröst och när karaktärerna pratar med varandra så kommer det upp pratbubblor vilket väcker nostalgi till spel som man älskade i sin barndom. Spelet är på japanska men texten är på engelska och man kan trycka bort bubblorna i sin egen takt om man skulle intressera sig i handlingen. Detta spel var väldigt roligt och underhållande, men dock inte riktigt ett spel som verkligen fångade mitt intresse för att verkligen spela flera timmar i sträck, utan det är mer ett spel som man kan komma tillbaka till och spela när man är sugen på att spela något inte så fullt seriöst spel. Slutbetyget skulle säkert kunna höjas när multiplayern kommer igång ifall det skulle göra spelet roligare att spela med andra människor.

One Piece: Pirate Warriors 4 är det första jag spelat i One Piece-franchisen. I och med att jag aldrig spelat något av dom spelen förut samt aldrig sett animeserien visste jag inte riktigt vad jag gav mig in på. Jag hoppades på något mysigt mangaspel med bra story och coola bossar i klassisk tur-baserad combat format. Jag kan säga att jag fastnade för det direkt i tutorial-banan i början. Det roliga var att vanligtvis i spel så brukar man inte träffa på så många fiender eftersom du som spelar ska lära dig kontrollerna först och främst. Men direkt så kastades…

Review Overview

Betyg

70

About Ernesto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.