Nytt på Netflix vecka 35

nytt-på-netflix-vecka-35-02Nu har vi kommit in i september och som vanligt när det varit månadsskifte har Netflix lagt till en massa spännande serier och filmer för oss att titta på. Så låt oss hoppa rakt in i vad som har kommit denna vecka. 

Först ut har vi Pan, historien om hur Peter Pan blev Peter Pan som vi känner från filmer och böcker. Joe Wright står för regin, har tidigare bland annat gjort Hanna och Atonment. I kategorin uppföljare med hysteriskt långa namn har vi The Woman in Black 2: Angel of DeathDen första filmen var ett hyfsat försök att föra Hammer Films tillbaka och hade en hel del stämning. Som uppföljare är den stämningsfylld men klarar inte riktigt av att leverera samma känsla som den första filmen. Big Eyes är Tim Burtons senaste film och handlar om konstnären Margaret Keane. Väldigt tillbakadragen film för att vara Burton även om hans drag syns här och där. En av hans bättre filmer de sista åren. A Conversation with Gregory Peck är en öppenhjärtlig dokumentär om den kände skådespelaren där han berättar om sin karriär. Helt klart värt att se för alla filmintresserade. City 40 är en annan typ av dokumentär. Här får vi följa med till en staden där det sovjetiska kärnvapenprogrammet en gång började. Staden fanns aldrig på kartorna och invånarna var aldrig registrerade.nytt-på-netflix-vecka-35-01

Den som är sugen på dramakomedi ser istället Imogene där en kvinnan fejkar sitt självmord för att få sin pojkväns uppmärksamhet. Men det hela slutar med att hon hamnar i tvångsvård oss sin excentriska mamma. Typisk mörk amerikansk indiefilm som fått varierande betyg. I Jimi: All Is by My Side spelar André Benjamin den mytomspunne artisten. Gick på Stockholms Filmfestival och fick en hel del bra kritik när den kom. Denna vecka kom det även lite spanska filmer till Netflix. Nothing in Return (A cambio de nada) handlar om en 16 årig pojke som rymmer hemifrån och istället slår sig ihop med en småkriminell cykelhandlare. Toro är ett kriminaldrama om en före detta brottsling som återigen tvingas in de kriminellas värld för att rädda sin bror.

Är dramadokumentär din grej? Då ser du Notorious om rapparen Notorious B.I.G liv, ifrån knarklangare till artist till hans död. Eller kanske The Young Ones, ett visuellt imponerande science fiction-drama med Michael Shannon i huvudrollen. Handlar om en dystopisk framtid där vatten är svårt att få tag på och en jordbruksfamiljs kamp. 20,000 Days on Earth är en dokumentär om musikern Nick Cave och hans musik. Helt klart värd en titta tycker jag. Jag har aldrig varit något fan av Shawn Levy men Date Night är hans bästa film mycket tack vare Steve Carell och Tina Fey i huvudrollerna. Ingen stor komedi men smårolig. Red Lights fick inga direkta bra betyg men jag vill ändå tipsa om den för regissören Rodrigo Cortés tycker jag är riktigt intressant. Alla de tre filmerna han har gjort har en väldigt speciell stil och känns inte alls som Hollywood idag. Väl värd en titt bara på grund av detta.nytt-på-netflix-vecka-35-03

Starred Up är ett brittisk drama om en ung pojke som hamnar i ett fängelse där han möter sin pappa som han inte sett på 15 år. Filmen fick bra kritik när den kom och Ben Mendelsohn spelar pappan och vann pris för sin roll. The Babadook är en hyllad skräckfilm ifrån Australien. Mer åt det psykologiska hållet och fick väldigt fin kritik när den kom. Helt klart en filmpärla som ingen bör missa. Bait är helt åt det andra hållet. En skräckfilm om en grupp personer som blir attackerade av en grupp blodtörstiga hajar efter en Tsunami. Det är en film som går i genren så dålig att den blir bra. För ungdomar kom Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief om den unge Percy Jackson upptäcker att han är son till Poseidon. Bygger på en populär bokserie och för den som gillar Hunger Games eller Maze Runner fungerar denna film fint. Sist vill jag bara säga att Narcos säsong 2 kom förra veckan, en av de bästa serierna som Netflix själva gjort och har du inte sett den så gör det nu.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.