Nytt på Netflix vecka 34

nytt-pa-netflix-vecka-34-2016-02Denna vecka har varit en intressant på Netflix, mycket nya filmer, framförallt från andra länder än USA. Så vi dyker rakt in. 

Denna vecka kom det en hel hög med Sydkoreanska filmer på Netflix. Enemies In-Law är en actionkomedi om en son till en gangster som skall gifta sig med en polis. När ett svårt fall dyker upp tar han hjälp av sin föräldrar för att lösa det. Man on High Heels är något så okonventionellt som en film om en stenhård snut som planerar att genom en könsoperation för att bli kvinna. Action och drama i en annorlunda mix. The Silenced utspelar sig under den japanska ockupationen av Sydkorea på 1930-talet. En ung flicka blir skickad till en internatskola där hon upptäcker att något märkligt pågår, unga flickor försvinner och hon upptäcker att hennes egen kropp genomgår förändringar. Thriller och skräck brukar Sydkorea vara duktiga på så denna är jag nyfiken på. Hope är ett mörkt drama om en åttaårig flicka som en dag blir våldtagen och hennes familj kamp efter det. Eungyo handlar om en äldre mans kärleksrelation med en ung kvinna och de komplikationer detta leder. Titeln betyder musa på koreanska. Bygger på en hyllad koreansk roman. The Concubine är en kärlekstriangel under Joseon Dynasti. En fattig flicka blir konkubin mot sin vilja och en ung man bestämmer sig för att rädda henne. Fick bra kritik i Sydkorea.nytt-pa-netflix-vecka-34-2016-03

För den som är sugen på något mer klassiskt så har  The Maltese Falcon premiär denna vecka. Urtypen för hur en filmnoir skall vara, här spelar Humphrey Bogart den hårdhamrade privatdetektiven Sam Spade. En sann klassiker i ordets rätta bemärkelse. Inte fullt lika mycket klassiker är The Island av Michael Bay, snarare tvärtom, en ovanligt blek science fiction-film. Desto bättre är då Minority Report kanske inte så överraskande när Steven Spielberg står för regin och Tom Cruise spelar huvudrollen. En film som har åldrats relativt bra. Den som är sugen på lite mer drama och romans ser istället Dan in Real Life där Steve Carrell spelar en änkling som blir kär i sin brors flickvän. Cinderella är Disneys liveversion av den tecknade klassikern. Gott om kända namn i denna storfilm, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Stellan Skarsgård.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.