Nytt på Netflix vecka 30 2016

nytt-på-netflix-vecka-30-2016-02Mitt under semestern och inte att göra? Ta det lugnt vi talar om vilka nya filmer du skall se (eller inte) på Netflix.

Ghost Ship är den typen av film som ser riktigt bra ut pappret men inte riktigt klara av att leverera hela vägen, dock bättre än sitt rykte. Saknar du vinter, snö och jul? Grattis för Netflix har lagt upp två julfilmer denna vecka! It’s a Wonderful Life är en sann klassiker som inte bara fungerar som julfilm utan feel good-film i största allmänhet, har du inte sett den ännu så har du din chans nu. All I Want for Christmas är inte på samma nivå riktigt, en riktig 90-tals rulle om två ungar som önskar att deras föräldrar skall bli ihop igen.nytt-på-netflix-vecka-30-2016

Eye for an Eye är en thriller om en mamma som bestämmer sig att ta lagen i sina egna händer. John Schlesinger (Midnight Cowboy) står för regin och en hel del kända skådespelare i huvudrollerna, Sally Field, Kiefer Sutherland och Ed Harris. Filmen är tyvärr inget vidare och något du bör undvika, precis som Forces of Nature romantisk komedi med Sandra Bullock och Ben Affleck. Det var direkt efter Good Will Hunting när filmbolagen försökte trycka in Affleck i allt möjligt. Stelr och tråkigt.

Bättre blir det med Mad Max detta är den första filmen om Max Rockatansky och även om den inte är lika känd som de senare filmer så är den väl värd att se om du inte har gjort det innan. En av 70-talets bästa filmer är All the President’s Men om Watergateskandalen, i dagens filmklimat är den en njutning att se denna typ av film med två så duktiga skådespelare i huvudrollerna. En av mina absoluta favoritfilmer och veckans tips. Den som är sugen på rysare kan se Twilight Zone: The Movie en antolgifilm där Joe Dante, John Landis, George Miller och Steven Spielberg regisserar varsin episod. Baserad på en gamla tv-serier är det en rätt så charmig film även om man aldrig blir riktig rädd, en hel del kända skådespelare dyker upp i olika roller.nytt-på-netflix-vecka-30-2016-03

Denna vecka bjuder även på sann High Concept-film i form av Top Gun. Fortfarande skamlöst underhållande efter alla dessa år även om det är diskutabelt om den är bra, men jag ser den gärna med en nostalgisk tår i ögat. Vi har även några Netflix original denna vecka. Last Chance U är ett försöka att haka på trenden med sportdokumentärer som blivit så populär de senaste åren. Denna serie handlar om ett mindre college dit ratar spelare kommer för en sista chans att bli något inom amerikansk fotboll. Tallulah hade premiär på Sundance i år där Netflix köpte rättigheterna. Ellen Page spelar huvudrollen som Tallulah en ung kvinna som kidnappar ett barn och låtsats att det är hennes då hon tycker att mamma är oansvarig.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.