Nytt på Netflix vecka 25 2016

netflix-vecka25-02Denna vecka har Netflix bjudit på en hel del nyheter och det finns något för alla här. Vi har science fiction, western, thrillers och Bollywood.

Jag vet inte om det är första gången men jag har inte sett indiska filmer på svenska Netflix tidigare. Men denna vecka har två stycken dykt upp, Talvar och Makkhi. Talvar är en thriller om bygger på verkliga händelser medan Makkhi handlar om en man som blir mördad och återfödds som fluga, fast besluten om att skydda den kvinnan han älskar. Känns som en film endast för de riktigt nyfikna.

Denna vecka bjuds vi också på den Star Trek-film som de flesta anser vara den bästa. Star Trek II: The Wrath of Khan var den film som tog det hela från något för bara fansen till att bli älskad av betydligt fler, en sann science fiction-klassiker. netflix-vecka25-03

Och när vi ändå är inne på klassiker, Sergio Leones bästa film kommer denna vecka till Netflix, Once Upon a Time in the West är hans magnum opus, en film som kokar ihop allt bra som Leone gjort med sina tidigare filmer till ett mästerverk. Och genidraget med Peter Fonda som skurk är också värt att nämnas. netflix-vecka25-04

Även ett par thrillers dyker upp denna vecka, Along Came a Spider är inte en av Morgan Freemans bättre filmer och serien om Alex Cross kom aldrig längre än denna andra filmer (nej jag väljer att ignorera Tyler Perrys film). Munich är Spielbergs film om massakern i München. Den når inte riktigt upp till den standard vi är vana vid när det gäller Spielberg men ändock värd en kväll om du inte har sett den. Men bäst av alla thrillers som kom denna vecka är Primal Fear som blev Edward Nortons genombrottsroll. En riktigt tätt och spännande film som än idag skapar ett obehag när jag ser den.

Sist denna vecka har vi en originalfilm ifrån Netflix, The Fundamentals of Caring med Paul Rudd och Selena Gomez i huvudrollerna. Filmen hade premiär på Sundance i år och strax innan köpte Netflix rättigheterna till den. Fått en hel del bra kritik och verkar vara feel good-komedi som kanske passar bra en regnig söndag.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.