Nytt på Netflix vecka 24 2016

voltronDetta är ett nytt segment hos oss där vi tittar lite närmare på de titlar som kommit ut den senaste vecka på Netflix och hjälper er läsare att hitta de stora och små guldkornen.

Veckans stora nyhet är så klart den fjärde säsongen av Orange Is the New Black som har blivit en av Netflixs stora succéer och rättvist så. Den klarar av att balansera humor med allvar och har blivit universellt hyllad.

Rent tekniskt kom den inte förra vecka då den kom ut den 10 juni men jag vill ändå tipsa om Voltron: Legendary Defender. Den bygger på den gamla tv-serien från 80-talet men är nu producerad av samma team som gjorde Avatar: The Last Airbender och Legend of Korra. Dessa två serier är bland det bästa som kommit ut de sista tio åren i form av tecknade serier och är jag väldigt nyfiken på vad de kan göra med en serie som denna. De recensioner jag har hunnit läsa har gett serien bra betyg.

Vacation är en uppföljare till Ett päron till farsa-filmerna med Chevy Case. Denna gång är det dennes son Rusty som ger sig ut vägarna tillsammans med sin familj. Minst sagt habil underhållning men lockar fram några skratt.

Skrattar gör man inte när man ser A Walk Among Tombstones (vår recension här). Liam Neeson spelar samma karaktär som han gjort sedan den första Taken-filmen men filmen om Matt Scudder har sina kvalitéer och är värd en titt.

Sedan har den tredje Ip Man-filmen kommit till Netflix. Ip Man har alltid varit filmer som balanserar farligt nära gränsen till propaganda. Samtidigt är det Donnie Yen och kampsport vilket sällan är en dålig kombination så om du inte har sett dem så finns alla tre nu på att streama.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.