Nyhet: Peter Jackson gör dokumentär om The Beatles

The Beatles på 60-talet.
Bild från Daily Express UK.

Peter Jackson ligger bakom flera framgångsrika storfilmer (hallå, Sagan om Ringen liksom?), och nu är det dags för honom att ta sig an de musikaliska storheterna The Beatles.

Det är tillsammans med originalmedlemmarna Paul McCartney och Ringo Starr som Peter Jackson skapar dokumentären, och familjemedlemmar till avlidna John Lennon och George Harrison kommer också att bidra till produktionen.

Dokumentären utgår från över 55 timmar inspelad material från i januari 1969; material som aldrig tidigare visats. Den ska skildra bandets sista dagar tillsammans, och avslutas med konserten The Beatles gjorde för sitt företag Apple Corps Tak för 50 år sedan.

När dokumentären släpps är ännu inte klart. Med tanke på vi fortfarande väntar på Peter Jacksons dokumentär om första världskriget kan vi ana att det kommer att dröja ett tag …

Källa: Dagens Nyheter

About Melody Nikki

En 20-nånting kalmarit som spenderar alldeles för mycket tid framför tv-serier och skräckfilmer. Ju konstigare och mer brutalt, desto mer faller det mig i smaken. Skriver mest hela tiden, drömmer om ett framtida arbete som kultur-och nöjesjournalist, och brinner, förutom för medieämnen, för feminism, anti-rasism, hip hop, hudvård, memes, filosofi och teknik. Samt dokusåpor, men det är inget jag erkänner i första hand... Kontakt: nikki@filmfenix.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.