Nyhet: Netflix släpper sin första svenska originalserie ”Störst av allt”

Netflix har sedan sin start stigit i popularitet; mycket tack vare sitt innehåll signerat dem själva. Vad som började med amerikanska serier, som Orange is the New Black, har nu utvecklats till originalmaterial från hela jordklotet. Spanska serier som La Casa del Papel och Elite, franska kriminaldramer som exempelvis La Mante, och sci-fi från både Danmark och Tyskland, har fyllt våra skärmar de senaste åren. Nu är det äntligen Sveriges tur!

Serien Störst av allt är baserad på kriminalromanen med samma namn, skriven av Malin Persson Giolitos, och utspelar sig i nutida Stockholm. En skolskjutning äger rum i en av överklassförorterna, och unga Maja står anklagad. Netflix själva beskriver serien: ”När en tragedi sker i en av Stockholms rikaste förorter står en vanlig gymnasieelev, Maja Norberg, anklagad för mord. När händelserna från den tragiska dagen uppdagas avslöjas också privata detaljer om Majas förhållande med Sebastian Fagerman och hans dysfunktionella familj.”

I Störst av allt ser vi Hanna Ardéhn och Felix Sandman i huvudrollerna. I birollerna dyker exempelvis William Spetz och Helena af Sandeberg upp. Regi står Per-Olav Sorensen och Liza Farzaneh för, medan Camilla Ahlgren från Bron har skrivit manus.

Störst av allt har premiär på Netflix den 5 april, men redan nu kan ni se första trailern här nedan!


Källa: Aftonbladet

About Melody Nikki

En 20-nånting kalmarit som spenderar alldeles för mycket tid framför tv-serier och skräckfilmer. Ju konstigare och mer brutalt, desto mer faller det mig i smaken. Skriver mest hela tiden, drömmer om ett framtida arbete som kultur-och nöjesjournalist, och brinner, förutom för medieämnen, för feminism, anti-rasism, hip hop, hudvård, memes, filosofi och teknik. Samt dokusåpor, men det är inget jag erkänner i första hand... Kontakt: nikki@filmfenix.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.