Nya streamingtips på SVT Play och Netflix

Guldbaggevinnare och nya serier

Här kommer lite nya tips! Streamingläget är ganska oförändrat, få nyheter och mycket gammalt som ramlar in. Men misströsta inte, som jag ser det så är det nu vi har tid att se om ”klassiker”, jag har tex plöjt alla Jurassic Park– och Indiana Jones-filmerna. Samt att flera 90-tals och 00-tals serier dyker upp igen som Dawsons Creek och Desperate Housewives. Men det är inte dagens agenda, idag handlar det faktiskt om nya filmer och serier på SVT Play och Netflix.

Streama guldbaggevinnare på SVT Play

Spring Uje spring
Filmen som ganska otippat vann tre Guldbaggar på årets gala, Bästa manliga skådespelare, Bästa manus och Bästa film finns nu på SVT Play. Det är en självbiografisk film skriven av Uje Brandelius, han och hans familj spelar även sig själva i filmen. Uje lever ett ganska okomplicerat familjeliv då han en dag får beskedet att han lider av Parkinson. Ett besked som självklart ställer till ganska mycket och som får Uje att tänka över vad som är viktigt i livet. Filmen är regisserad av Henrik Schyffert. Kan ses tom 4 april 2021.

Greta
Årets vinnare av Bästa dokumentärfilm på Guldbaggegalan, om klimataktivisten Greta Thunberg, kan ses på SVT Play. Dokumentären följer Greta från augusti 2018, då hon satt ensam utanför Sveriges riksdag och påbörjade sin skolstrejk för klimatet. Men snart var hon inte ensam längre, barn och ungdomar över hela världen följde hennes exempel och skapade en global rörelse. En rörelse som politikerna inte kunde bortse från. Filmen är regisserad av Nathan Grossman. Kan ses tom 25 december 2021.

Nya serier att streama på Netflix

Ginny & Georgia
I Netflix nya dramaserie möter vi Georgia Miller som är mamma till Ginny och hennes lillebror Austin. Serien börjar med att familjen flyttar till Wellsbury efter att Georgias man dött i en bilolycka. Det är inte första gången de flyttar och inte Georgias första man. Georgia fick Ginny redan när hon var 15 år och nu är Ginny 15 år och börjar på en ny skola igen, i en ny stad. Det är mycket high school, kärleksproblem och en hel del intriger. Och Georgia bär på många mörka hemligheter som hon gör sitt bästa för att dölja. Det är lite som Gilmore Girls blandat med 13 Reasons Why. 1 säsong, 10 avsnitt.

Bakom hennes ögon
Denna brittiska serie är baserad på romanen med samma namn skriven av Sarah Pinborough. Den handlar om den ensamstående mamman Louise som en kväll på krogen möter en väldigt trevlig men ganska mystisk man. Nästa dag när Louise kommer till jobbet så visar det sig att hennes nya chef är den trevlige mannen från kvällen innan, och han är där med sin fru! Historien blir snabbt invecklad då Louise blir vän med chefens nya fru. Vi märker snabbt att det är ett komplicerat äktenskap men det är inte klart varför. 1 säsong, 6 avsnitt.

Har du sett något bra på sistone?

займы ночью всем

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.