Ny blogg: I väntan på nästa konsolgeneration

I år kommer Playstation 5 ut och det innebär att en av de bästa konsolgenerationerna hittills går mot ett slut. Det har kommit väldigt många bra spel de sista åren och nyutgåvor på gamla klassiker. Som spelare kan det bli svårt att hänga med i allting som släpps och det kan bli lätt att ens spelbibliotek blir överfullt av spel som aldrig spelats.


Så är det för mig. Jag har många spel som har blivit liggandes i mina digitala bibliotek eller ståendes i hyllan. Plus alla spel jag har på min PC. När jag satte mig ner nu i december och räknade är det 238 spel på PS4, 337 stycken på PC, 17 stycken på Wii U och 99 spel på Xbox. Och en hel del av dessa är ospelade. Så jag bestämde mig för att inte köpa några spel fram till att jag köpt mig en Playstation 5 och istället spela igenom de spel jag faktiskt äger.

Några av spelen som eventuellt dyker upp under året.

Med nästa 700 spel låter det som en svår uppgift. Framförallt med familj och jobb. Så jag har bestämt mig för att sätta upp lite regler kring det hela. Först så försvinner alla sportspel. Dessa är inte aktuella och jag har flera årgångar av både NHL, FIFA och Madden. Sedan väljer jag att fokusera på konsol. Jag har många bra spel på PC men eftersom jag planerar att köpa en ny konsol vill jag spela igenom dessa spel först och främst. Sedan försvinner alla spel som är någon form av fokus på online-spel. Jag väljer att läka fokus på spel med någon form av kampanj eller liknande. Och alla dubbletter försöker jag spela dem på konsol. Sedan så kommer jag inte köpa en Playstation 5 vid launch utan någon gång under andra halvåret 2021. Vilket ger mig lite mer tid. Och på tal om tid. En del rollspel, både västerländska och japanska kommer jag välja bort. Annars kommer jag aldrig bli klar.

När jag går igenom listan över potentiella spel finns det en hel del intressanta titlar jag ser fram emot att spela. Dels är det klassiker som jag av en eller annan anledning inte kom för mig att spela. Spel jag börjat spela en gång i tiden men la ifrån mig för att det kom nya spel jag skulle recensera eller var nyfiken på. Eller spel jag bara pinsamt nog köpt och sedan glömt bort. Jag inser att jag på 18 månader nog inte kommer att hinna spela klart allting men jag hoppas kunna avverka merparten av de spel som jag har på konsol.

Tanken är att blogga om dem här på Filmfenix allt eftersom jag spelar igenom spelen. Jag hoppas att ni följer med på resan.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.