Ny Batman tv-serie på gång!

Nya filmen om Batman kommer att få en spinoff i form av en tv-serie. HBO Max har beställt en dramaserie om Gotham-polisen, som ska utspelas i samma värld som kommande The Batman av Matt Reeves.

– Det är en otrolig chans, inte bara att expandera på visionen för den värld jag skapar i filmen, men också att utforska den på djupet och i detalj så som bara det långa formatet tillåter. Och att få jobba med den otroligt begåvade Terence Winter, som har skrivit så insiktligt och kraftfullt om världar med brottslighet och korruption, är en absolut dröm, berättar Matt Reeves.

Robert Pattinson som Batman från The Batman (2021) Photo credit © Warner Bros.

Terence Winter som bland annat ligger bakom Boardwalk Empire kommer skriva manus, och får där med chansen att fördjupa sig i det korrupta Gotham City och dess undre värld.

Tillkännagivandet av The Batman spinoff-serien är den första bekräftade expanderingen av Reeves Batman-universum. Men det är ännu inte klart hur kopplad serien kommer vara med den nya Batman trilogin. Det är oklart om Batman själv kommer att vara bland karaktärerna i serien, på samma sätt som ABC: s Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. inte innehåller någon av Marvel Cinematic Universe berömda superhjältar.

Lika spännande som den här nyheten är för många, så återstår det att se när serien kommer att släppas. Om utvecklingen bara har börjat, kan det fortfarande vara några år innan får premiär på HBO Max. Men det är troligt att det blir efter att The Batman haft premiär i oktober 2021.

Källa: Deadline

About Rasmus Tirzitis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.