November Criminals

Filmen är baserad på en bok med samma namn, November Criminals, som handlar om att Addisons och Phoebes vän Kevin blir skjuten. När Addison får höra att polisen tror att mordet är gängrelaterat så misstänker Addison att polisen drar den slutsatsen bara för att Kevin är svart och ska nu själv lösa mordet och finna sanningen om sin vän.

Jag ville se November Criminals för jag tycker om Ansel Elgort som var med i Baby Driver. I Baby Driver var han tuff, färgrik och godhjärtat, ett perfekt paket att ta hem till mamma för omedelbart godkännande. Men i November Criminals spelar han Addison som har allt det som ingår i paketet ”svår och plågad” som jag inte alls finner lika fascinerande. Elgorts karaktär är mest egoistisk och nonchalant. Jag ställer mig hela tiden frågande till vilken faktisk relation han har till de omkring sig och han verkar inte riktigt säker själv. Detta i sig leder till att jag frågar mig om han ens vill lösa fallet för sin ”väns” skull eller för sitt eget välbefinnandes skull.

I frågan om att lösa fallet så är detektivarbetet genom filmen slappt och oengagerande. Filmen är 1 timme och 25 minuter lång vilket är väldigt kort men känns ännu kortare i och med att ledtrådarna är väldigt få. Som detektiv beter sig Elgort korkat och både hans vännina och jag som tittare säger åt honom att han är dum som inte bara ringer polisen. Det är som när man ser en klassisk skräckfilm och säger ”nej, gå inte in dit” för sig själv och de gör det ändå.

Det enda intressanta med filmen är att luska ut vilken relation Elgort har med Chloë Graze Mortezs karaktär, Phoebe. De är till synes ett par förr tittaren och sina vänner men samtidigt verkar de inte ha det bestämt sinsemellan. Samtidigt utvecklar de sin relation så smått och den är rar och fin att titta på. Det känns emellanåt ganska progressivt att inte bara sätta en söt flickvän direkt i knät på honom utan de tu får luska ut vad de faktiskt vill med varandra. Även om jag tycker att han är en idiot och att hon förtjänar bättre så verkar hon må bra av att ha honom omkring sig. Men det ger inte så mycket till mig som tredje hjul i filmsoffan.

Filmen är baserad på en bok med samma namn, November Criminals, som handlar om att Addisons och Phoebes vän Kevin blir skjuten. När Addison får höra att polisen tror att mordet är gängrelaterat så misstänker Addison att polisen drar den slutsatsen bara för att Kevin är svart och ska nu själv lösa mordet och finna sanningen om sin vän. Jag ville se November Criminals för jag tycker om Ansel Elgort som var med i Baby Driver. I Baby Driver var han tuff, färgrik och godhjärtat, ett perfekt paket att ta hem till mamma för omedelbart godkännande. Men i November Criminals spelar han…

Review Overview

Betyg

Betyg

40

About Nathalie Leth

Även om inget tycks kunna rubba hennes favoritfilm Definitely, Maybe från första platsen så är jakten ständigt igång efter nya filmupplevelser. Varesig det rör sig om en prasslig chipspåse och häftig thriller eller tio kilo choklad med det senaste romantiska dramat så kan man räkna med att Nathalie redan är på plats. Om filmen dessutom är gjord av Denis Villeneuve eller har Jake Gyllenhaal i någon av rollerna så finns det inget väder som stoppar henne från att se detta på bioduken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.