Nintendo Switch, en egen generation

I början på januari skrev jag att ”Jag gick i fällan”, igår öppnade Bergsala upp portarna och lät oss prova Nintendo Switch som bland de första i Sverige. Med exakt en månad kvar till release, samlades presskåren och representanter från olika företag på Bergsalas kontor i Kungsbacka. Vi kom alla dit för att testa den nya konsolen från speljätten Nintendo. Tillsammans med mina skribentkollegor Samir och Stefan gav vi oss in i Bergsalas Switch-pyntade lokaler.

För allmänheten har Bergsala hållit öppet idag och kommer även att göra det imorgon. Intresset har varit enormt och långtifrån alla köande människor hann få prova Nintendo Switch idag. 2016 träffade Nintendo rätt med både Nintendo Classic Mini och releasen av appar till telefoner, 2017 verkar inledas starkt med releasen av den nya konsolen. Det var med stor nyfikenhet som jag och mina kollegor gick in på eventet.

På plats fanns flera av release-spelen, Zelda, Bomberman och 1 – 2 switch med flera. Första intrycket av eventet var att det var mycket folk, men en aning begränsat med konsoler. Vi var på hugget och gick direkt till en konsolstation och provade spelet Arms, ett boxningsspel där Nintendo Switch-kontrollerna agerar virtuella boxhandskar. Arms är inte en av titlarna som finns att tillgå vid releasedatumet, utan först ett par månader efter. Spelet är enkelt, luta kontrollerna fram, tillbaka och åt sidorna för att styra din karaktär. Vifta i luften för att utdela förgörande slag mot din motståndare. Ett enkelt koncept som genererar många skratt och stor tillfredsställelse vid en eventuell vinst. Själv har jag enbart bokat Zelda: Breath of The Wild till release, efter två matcher och två vinster över Stefan och Samir började jag snabbt att överväga en bokning av Arms som nästa spel. Med ett vinstleende på läpparna gav jag mig vidare till Zelda-stationen.

Zelda: Breath of The Wild släpps både till Wii U och Nintendo Switch, för mig som är uppväxt med Zelda var valet av releasetitel enkelt. För att få prova senaste Zelda fick jag köa i ungefär en timme och trettio minuter för att sedan få prova spelet i tjugo minuter. Det blev kärlek vid första ögonkast och den närmsta månaden kommer att kännas lång. Medan jag köade till Zelda hann Samir och Stefan prova både Splatoon 2 och Bomberman. Alla tre lämnade eventet på Bergsala fast övertygade om att konsolen kommer att bli en hit. Konsolen känns mer solid och genomtänkt i sin utformning, oväntade titlar som 1 -2 Switch övertygade oss skeptiker. Som en bonus fick vi även varsin goodiebag i form av en Nintendo Switch väska innehållandes en Amiibo, en kaffekopp och en vattenflaska. Några av dessa gåvor kan komma lottas ut här på sidan när releasedatumet närmar sig.

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.