Netflix vecka 26

netflix-vecka-26-2016-02Eftersom det har varit månadsskifte så har det landat en hel hög med nya filmer och tv-serier på Netflix denna vecka, över 40 stycken och det finns en hel del intressanta så vi börjar väl på en gång.

Som ni kanske vet kommer Netflix att göra nya filmer med Gilmore Girls, därför är det glädjande att alla sju säsongerna nu finns på sajten. Bra feel good-serie som fungerar som bomull för själen.

När vi är inne på feel good, sportfilm baserad på verkliga händelser. We Are Marshall med Matthew McConaughey är överraskande bra och välspelad. Inte bara för fans av sporten utan andra kan njuta av filmen också. Beerfest är inte lika rolig som Super Troopers men Broken Lizard kan sin humor, dum och korkad men när den fungerar är det underbar komik. John Wick var en fin överraskning när den kom 2014, Keanu Reeves fungerade bra som actionhjälte och filmen var ovanligt kompromisslös och våldsam för att komma ifrån Hollywood. En fin återgång till 80-talets actionfilmer.netflix-vecka-26-2016-03

Arbitrage fick Richard Gere nominerad för en Golden Globe. I rollen som Robert Miller försöker han sälja sitt imperium innan alla hans lögner avslöjas. En film många missade när den kom men väl värd en titt. I The Raven spelar John Cusack Edgar Allan Poe och hjälper polisen att lösa mord. Inte alls så bra som man hade kunnat hoppas men Cusack är alltid Cusack. The Hundred-Foot Journey är Lasse Hallströms senaste film som handlar om en kock ifrån Indien som flyttar till Paris, i en av de bärande rollerna ser vi Helen Mirren. Sedan får man inte missa Joe där Nicolas Cage ger sin bästa rolltolkning på flera år som alkoholiseras fadersfigur.

Blue Valentine är en varm historia om två människor som kämpar för att hålla ihop sitt äktenskap, Michelle Williams fick välförtjänt en Oscarnominering för denna film, något som Ryan Gosling borde fått också. På tal om Gosling dyker Drive upp denna vecka också, Nicolas Winding Refn må vara en polariserande regissör men detta är hans mästerverk och en film alla borde se minst en gång i livet. Om man är ute efter något mer ruskigt finns nu även Insidious på Netflix i regi av James Wan (han som en gång i tiden gjorde Saw). En av de mer lyckade skräckfilmerna från de sista åren och den har gett upphov till flera uppföljare.netflix-vecka-26-2016-04

Det har kommit några nya Netflix-serier också denna vecka. Den andra säsongen av Marco Polo. Första säsongen höll inte riktigt den höga standard som man har förväntat sig ifrån Netflix men förhandssnacket säger att den andra säsongen skall vara bättre. Sedan har vi Marcella som är Hans Rosenfeldt senaste serie. Den gick på ITV i Storbritannien men Netflix har köpt rättigheterna för den utanför öarna. Med tanke på hur bra Bron är så har jag höga förväntningar på denna.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.