NBA 2K21

Årets konsolsläpp har lett till att flera spel fått en uppgradering till nästa generation. Många är bättre grafik och laddningstider men inte så mycket mer. Men på NBA 2K21 har 2K Sports gått tillbaka och uppdaterat spelet och inte bara gett det en ansiktslyftning utan också förbättrat en del av spelet. Allt för att göra det bästa sportspelet för nästa generation.

Det mest uppenbara är så klart grafiken (hur många gånger kommer vi skriva detta?) men återigen jag har nog aldrig sett ett sportspel som sett så snyggt ut som detta. Spelarna ser levande ut och basketplanerna har aldrig sett snyggare ut än dessa. Ljuset reflekteras i trägolvet och svetten rinner ner för spelarnas panna. Det är den typen av spel där man pausar bara för att få se alla snygga detaljer. Animationerna har också blivit bättre och snyggare. När du gör en dribbling och tar dig förbi en annan spelare finns ett flyt här som inte funnits där tidigare. Samma sak med skott, det är lättare att skjuta här för spelarna reagerar mer naturligt.

Om du inte spelat 2K basketserie innan kan det vara svårt att känna igen om de har gjort några förändringar och jag skall försöka hålla mig kort annars kan denna recension bli väldigt långrandig. Men den största förändring är MyNBA som är säsongsläge där du tar över ett lag och försöker leda dem till mästerskap. Här har man slagit ihop de lägen som fanns innan så du kan du välja att spela som manager och leda laget från sidan eller spela alla matcher själv. Du kan också ändra alla regler för att få de exakt som du vill ha dem. På det hela taget är detta bland de djupaste simulatorerna jag har sett i ett sportspel på konsol och om du gillar basket går det att förlora timmar här.

MyTeam är samma koncept som FIFA Ultimate Team, du får paket med spelare och använder dessa för att spela matcher, skaffa nya paket och försöka köpa bättre spelare. Inte alls lika obstinat som FIFAs variant när det gäller att försöka tvinga spelare att köpa paket men samma tendenser finns här. Mycket fokus ligger på äldre spelare och det är kul för någon som följt basket i nästan 30 år att försöka få tag på mina gamla favoritspelare att spela med. Men i övrigt är detta läge ungefär vad man kan förvänta sig.

MyCareer är där du skapar din egen spelare för att föra honom till toppen av NBA och det är här som mikrotransaktioner visar sitt fula huvud. Ja du kan spela offline och bara göra karriärsläget, gå igenom college bli vald av ett lag och spela. Men vill du möta andra spelare är det the City som gäller. Konceptet är coolt, en stor stad att utforska där du kan köpa kläder, spela matcher eller bara hänga med dina vänner. Men för att komma in i the City måste du först ranka upp. Eller köpa in dig via mikrotransaktioner. Aldrig har jag varit med om ett spel som uppenbart tryckt mikrotransaktioner i ansiktet i spelaren för att kunna tävla mot andra spelare.

Om du vill finns också damligan WNBA med här. Faktum är att detta läge är riktigt bra och om du väljer att skapa en spelare här slipper du alla mikrotransaktioner och kan bara hoppa rakt in i karriärsläget och spela. Jag gillar att 2K erbjuder detta och hoppas att de utökar möjligheterna i framtiden.

NBA 2K21 är ett bra basketspel. Det bästa basketspelet jag spelat på bra länge, kanske det bästa sportspelet jag spelat på bra länge. Men det är också ett spel som är för basketentusiasten och ingen annan. Svårt att rekommendera för 600 kr till någon som inte redan är ett stort fan av basket och NBA.

Årets konsolsläpp har lett till att flera spel fått en uppgradering till nästa generation. Många är bättre grafik och laddningstider men inte så mycket mer. Men på NBA 2K21 har 2K Sports gått tillbaka och uppdaterat spelet och inte bara gett det en ansiktslyftning utan också förbättrat en del av spelet. Allt för att göra det bästa sportspelet för nästa generation. Det mest uppenbara är så klart grafiken (hur många gånger kommer vi skriva detta?) men återigen jag har nog aldrig sett ett sportspel som sett så snyggt ut som detta. Spelarna ser levande ut och basketplanerna har aldrig sett…

Review Overview

Betyg

80

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.