NBA 2K16

I Sverige är ingen gigantisk sport men den är större nere på kontinenten och i USA. Själv spelade jag basket under mina ungdomsår så det är en sport som ligger mig varm om hjärtat. Så varje gång ett nytt basketspel kommer ut tar jag alltid en extra titt på det. 2K spelserie har länge varit den bästa och NBA 2K16 gör inget annat än bekräftar det.

nba-2k-16-02För er som varit med ett tag så har EA Sport-serie trampat vatten så länge att är 2K har gått på tomgång för det inte funnits någon utmanare. Men det är glädjande att se att i och med den nya konsolgeneration så har 2K och Visual Concepts ryckt upp sig rejält. Detta är ett sportspel som tar något som redan var bra och gör det ytterligare lite bättre. Framförallt så har man sett till att det äntligen finns något som jag har saknat länge, en AI som lär sig. Motståndaren lär sig nämligen av sina misstag och vilka spel du utför och arbetar sedan för att stoppa det. Så du kan inte längre utnyttja ett spel om och om igen för att garantera poäng. Istället gäller det att utnyttja alla spelare och flera taktiker för att lyckas. Något som gladde mig, alldeles för ofta har hög svårighetsgrad i sportspel varit lika med att ett ”sjätte sinne” eller liknande fusk för att stoppa spelaren. Här försöker man göra något annorlunda. Även om det inte lyckas till hundra procent är det kul att se.

Annars är den stora förändringen en spelare läget Livin’ Da Dream i regi av Spike Lee! Det stämmer den gamle basketälskande regissören har plockats in för att göra alla mellansekvenser och regi. Du startar som en ung lovande spelare på gymnasiet och jobbar dig igenom College innan du får chansen på den stora scenen i NBA. Det är underhållande och fånigt samtidigt. Mellansekvenserna har ibland riktigt usel dialog och saker och ting känns krystade men det är kul att man har försökt göra något nytt. Med lite mer finslipning kan detta bli något riktigt bra. För det är väl det som vi alla drömmer om, att få föra en ung spelare genom College till de stora ligorna. Bra initiativ och jag hoppas vi ser mer av det nästa år.nba-2k-16-03

En sak som inte är så kul är att man återigen har ändrat med kontrollerna och de första timmarna spenderas i frustration när spelarna inte gör som man vill. Men snart sitter det och känns naturligt. Och när du väl kan kontrollerna känns det verkligen som en riktig basketmatch när du lägger upp spel och utför dem. Det finns inget roligare än att snurra upp en motståndare, passa bakom ryggen och sedan gå in för en dunk. Och här känns det verkligen intuitivt när man lärt sig kontrollerna.

Vad det gäller spellägen finns det gott om sådana här. Vi ser att fantasy-aspekten är stark här också med MyTeam där du bygger ditt eget lag och öppna boosterpacks för att då nya spelare. För era alla som spelat samma sak i FIFA och NHL är det ingen skillnad här. MyLeague och MyGM ger dig möjlighet att föra ett lag till titeln under ett antal säsonger. Du kan även välja att flytta på ditt lag, bygga om din arena och allt annat man kan tänka sig. Även om det inte är det viktiga är det små saker som höjer stämning och gör det roligare när man spelar. Samma sak med att man kan skicka sina rookies på sommarläger. Du kan även spela online om du vill men jag hade en del problem med uppkopplingen och det fungerar inte alls så smidigt som jag skulle vilja.nba-2k-16-04

Att komma in i ett spel som NBA 2K16 är ganska svårt. Det är en ganska hög tröskel och folk som inte kan något om basket kommer att känna sig förvirrade med allting som går att göra. Nej detta är ett spel för fansen och de som redan gillar sporten. Men gör du det så kan du se fram emot den bästa titeln hittills på flera år ifrån 2K. Skall bli intressant att se om EA kan kontra.

I Sverige är ingen gigantisk sport men den är större nere på kontinenten och i USA. Själv spelade jag basket under mina ungdomsår så det är en sport som ligger mig varm om hjärtat. Så varje gång ett nytt basketspel kommer ut tar jag alltid en extra titt på det. 2K spelserie har länge varit den bästa och NBA 2K16 gör inget annat än bekräftar det. För er som varit med ett tag så har EA Sport-serie trampat vatten så länge att är 2K har gått på tomgång för det inte funnits någon utmanare. Men det är glädjande att se…

Review Overview

Betyg

80

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.