Monsters University: Skrämmande enkel tävling!

[clear]

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Samtliga vinnare har underrättats …

[clear]

[clear]

[clear]

About Filmfenix

40 comments

 1. Nathalié Teodorson

  Hm, läskigaste är nog Jeff Goldblum när han förvandlas till Flugan. Alltså, den filmen gav mig mardrömmar i många år och om jag skulle se den nu skulle jag kanske inte bli lika rädd, men jag vågar inte ta risken, haha. Men förr var den så välgjord och bara tanken av att möta på en jättefluga som är blodtörstig… Det låter inte så himla trevligt helt enkelt.

 2. Det var nog när man såg Draculafilmerna första gången,all denna mystik var lite läskigt var inte van vid så mycket monster filmer i min ungdom så de räckte för att sätta skräck i oss .

 3. Mitt är inte ett vanligt filmmonster men hajen i ”Jaws” skrämde skiten ur mig när jag såg den första gången på 80-talet och ännu i dag är det obehagligt att se hajfenan som plöjer genom vattnet. Sen hjälper ju John Williams spännande mästerverk till score till också. Var i Australien på 90-talet och skulle bada och det första jag fick se vid stranden var en varningsskylt för hajar, det räckte för att stod som förstenad och det första som kom upp i hjärnan på mig var hajen i ”Jaws”, jag badade inte en enda gång i havet på dom tre månader jag var i Australien.

 4. Damien i Omen är riktigt obehaglig.
  Jag gissar att obehaget kommer av att barn ju förväntas vara genomgående oskyldiga och underbara, och det är ju så man VILL se det, men här stämmer ju inte den bilden riktigt.

 5. jimmy Bernhardsson

  Djävulen – i djävulens advokat för att han kan ta vilken monsterskepnad han vill….

 6. Svarar för mina barn, Skrället i Basil mus gjorde att sonen inte längre våga sova i sin säng och skrämde hans systrar med.

 7. Chucky, eller kan han räknas som ett monster? Såklart han e ett monster. Kommer ihåg att min då varande bästa vän i lågstadiet skrämde mig om Chucky så jag drömde mardrömmar redan innan jag såg den. När jag såg den var den skitläskig. Varje barns mardröm en docka som springer runt med knivar och mördar folk. Därför är han så läskig han är en vanlig söt docka som blir till ett skrämmande monster.

 8. När jag var nio år, 1984, tog pappa med mig på bio för att se Ghostbusters. Det där gröna slajmiga spöket skrämde skiten ur mig. Minns fortfarande hur läskigt jag tyckte det var när han käkade korvar i den där korvvagnen.
  http://ghostbusters.wikia.com/wiki/Slimer

 9. Gizmo i Gremelins så otroligt söt och plötsligt massor av ödlelika otäcka troll som terroriserar staden och älskar av snövit filmen på stadens biograf ohyggligt skrämande i sin sockersötma
  ungefär som Kevin Walker i Idol/Gif-Sundsvall skulle förvandlas till en ohygglig Fredrik Reinfeldt.

 10. Cujo, filmen från 1983. Jag fick av nån anledning se denna film, ska tillägga i ung känslig ålder. Det var inte bra haha! Jag har varit rädd för hundar sen jag var 9 år, tidigt 80-tal, eftersom jag blev biten av en ettrig finsk spets. Att se en film om en galen hund var kanske inte rätt medicin mot min rädsla. Än idag går jag omvägar om jag ser att en hund, med sin matte/husse, är på väg mot mitt håll. Hatar när folk säger ”jamen våran hund är den snällaste som finns”, skulle inte tro det. För även dem ”snällaste” hundarna morrar åt mig i min närhet. De känner säkerligen på sig att jag darrar av skräck!

 11. Rovdjuret!

  Med hjälp av en hel arsenal med läskiga vapen (tex spjut, diskus, knivar, nät och plasmakanoner) så har Predators genom åren lyckats tagit kål på en lång rad med värdiga motståndare…

  Carl Weathers, Bill Duke, Jesse Ventura, Sonny Landham, Shane Black, Gary Busey, Ruben Blades, Bill Paxton, Lance Henriksen, Topher Grace Danny Trejo & Laurence Fishburne har alla bitit i det sura äpplet när det gått upp i kamp mot universums bästa jägare.

  Det finns förvisso några få personer som lyckats besegra någon något av rovdjuren. Dock så aktiverar de i så fall en kärnvapenladdning som ödelägger det mesta i omgivningen som revansch. Läskigt värre!

 12. Kristina Gustafsson

  Hulken utan tvekan. Var så himla rädd för honom när jag var liten, men jag kunde inte hålla mig ifrån att kolla ändå…Han är grön, han är stor och han är arg!

 13. Alexander Andersson

  Det mest skrämmande monstret måste helt klart vara Pennywise från Stephen Kings It. Såg filmen när jag var 6-7 bast och har inte velat/vågat se den sedan dess. Flertalet nätter av mina barnaår har blivit förstörda av mardrömmar där clownen jagar mig för att försöka äta upp mig.

 14. Det!
  Bara bokomslaget med clownen har totalt skrämt bort mig ifrån att se filmen.

 15. Det var en gilm som hetta Myran eller nåt attac og gigant ants, en mycket dålig film om förväxta myror som drog fram i staden. Jag kan ha varit en 5 år och trodde på fullaste allvar att de skulle komma ut ur graderoben och anfalla mig i många år efter(roligaste är att en sådan myra inte ens fått plats i den garderoben.

 16. Alien
  Att inte veta hur man skall förgöra det ultimata hotet för ens överlevnad borde skrämma innehållet ur en…

 17. Odjuret under trappen i creepshow! Drömde mardrömmar länge efter att ha sett den som liten.

 18. Nallebjörnen i Titta Han Snackar. ”Va?” säger ni nu. Jo, men kommer ni ihåg i Titta Han Snackar, när ungen hade en mardröm? Och han tittade på sin nallebjörn som fick röda ögon och klor? DET VAR JU JÄTTELÄSKIGT! Det har följt med mig sedan jag var liten – det skulle ju vara en KOMEDI, och istället skrämde det skiten ur mig. Huga. *ryser*

 19. Katla i Bröderna Leijonhjärta var så fruktansvärt skrämmande. Jag är fasen fortfarande rädd för honom.

 20. the ring, när hon kommer krypandes mot tvn och gör LJUDET. jag mår illa och får gåshud bara jag tänker på det. håret, hela hon. bara så otroligt skrämmande.

  eller, det här japanska (?) barnet som springer omkring på ovanvåningen i the grudge och skrämmer skiten ur folk.

 21. Linda Blair är kanske inte ett monster i Exorcisten från 1973, men visst är hon läskig på alla sätt och vis i den filmen. Det fanns inte nog med fingrar eller kuddar att gömma sig bakom när man såg den :O Idag är jag ju vuxen, men vet faktiskt inte om jag skulle vilja ( våga ) se den igen… välgjord skräckis från förra århundradet.

 22. Hannibal Lecter är den mest obehagliga figur jag sett på film, mycket övertygande skådespeleri från Anthony Hopkins!

 23. Det Clownen.
  Den skrämde skiten ur mej för många många år sen o jag fick sån clownskräck så jag vågar inte gå med mina barn på cirkus!
  Snacka om att få men av en film!!

 24. En av mina allra första bioupplevelser, som jag själv kommer ihåg, var när jag 5 år gammal såg Per Åhlins Resan till Melonia. Finns har ju en mängd kvalitéer, som gör denna film oerhört minnesvärd, men det enda jag kommer ihåg från det där biobesöket är trädgårdsmästaren Caliban. Denna egentligen supersnälla karaktär skrämde livet på mig med sitt grönsaksansikte och alla konstiga ljud han förde. Det hjälpte inte att han senare i filmen växte och blev stor som ett hus.

  Kanske därför man undvek grönsaker som barn?

 25. Det här låter kanske konstigt men ….
  Valrossen i Pingu, skrämde mej ordentligt när jag var liten.
  Klarade inte av att se när han dök upp ur vaken.
  Har förstått på senare tid att jag inte var ensam om detta trauma !

 26. Alien ifrån 70-talet jag trodde jag skulle göra i brallan.
  Det blev en riktig skräckis. Man var väl sju bast när man såg den.

 27. Hej!
  Clownen Snåljåp i ”Det” av Steven King,
  jag har tack vare detta hemska monster en clownfobi mina barn är mycket roade över.
  Därför ser jag mycket hellre på ”riktigt” underhållande monster så som på Mike och Sully!

 28. Freddy Krueger i ”A Nightmare on Elm Street” filmerna.
  Bara hans utseende är sjukt läskigt.
  Men vad som gör honom ännu läskigare är just att filmerna handlar om att han är verklig i ens drömmar. På det sättet var det ännu obehagligare att försöka somna om kvällarna..

 29. När jag var liten var det definitivt Vildvittrorna. Numera blir jag sällan skrämd av monster på film, men på TV blir jag vettskrämd av the Weeping Angels och the Gentlemen.

 30. Sonen fullkomligt dyrkar Sully och Mike över allt,
  perfekt då med Monsters University, nu när det börjar bli kallt!
  Då det egentligen är han som är avsändaren av det här,
  får han istället välja en hemsk och läskig karaktär!
  Det var enkelt och svaret är Riddar Kato i Mio min Mio,
  sonen utbryter förskräckt: -den skulle jag aldrig tordas se på bio!

 31. Läskigaste monstret jag sett var The Blob från filmen med samma namn (från 1958). Tidigt 80-tal när jag såg filmen var det så vansinnigt läskigt att jag drömde mardrömmar om geleklumpar lång tid därefter. Blobben känns dock inte lika läskig nu…

 32. När jag var liten så skrek jag jämt när Skrotnisse var på tv av rädsla.
  Min mamma eller min mormor fick byta kanal snabbt då 🙂
  Vet inte varför.
  Men idag älskar jag Skrotnisse.

 33. Helt klart clownen It! Ush han är fortfarande den läskigaste figuren på vita duken och har gett många fobier för clowner.

 34. Läskigast är chucky, ett riktigt monster som fick mig att kasta alla dockor som liten

 35. Givetvis clownen i Det/It! Livsfarligt läskig när man som 10-åring smygkollade på den filmen. Ryser fortfarande när jag tänker på scenen när han bläddrar i bildboken på sin lillebror och brorsan han blinkar på en av bilderna. Clowner är läskiga. De ser snälla ut men kan vara väldigt skrämmande. Lägg därtill den där psykotiska cirkus musiken och ni har en ryslig mix!

 36. Remus Lupin från Harry Potter. I tredje filmen förvandlas han till en varulv och det är extremt bra gjort! Jag har själv varit på Warner Bros Studios och sett hur det gick till när de spelade in varulvsscenerna och det är riktigt imponerande!

 37. De där skeletten som kom upp ur poolen i Poltergeist. Jag såg den på 80-talet när jag var alldeles för liten för att se såna läskiga filmer. Extremt läskiga mardrömmar fick jag av den filmen!

 38. När jag var liten var jag livrädd för häxan i snövit. Hon hade det otäcka skrattet och var så fruktansvärt otäck och ful.

 39. Mikael Gustafsson

  Staffan Westerberg i Vilse i pannkakan – Han har förstört en hel generation, vilket monster har lyckats med det?!?!

 40. Då var tävlingen över och tre glada vinnare har korats. Ni har alla fått vinnar-mail som vi hoppas att ni kan svara på så snart som möjligt. Grattis!

  Tiller som gick lottlösa denna gång önskar vi ett stort lycka till i våra kommande tävlingar.