Mission: Impossible – Rogue Nation

bild1

Då var det dags för ett omöjligt uppdrag. Inte för mig, för Tom Cruise.

Ethan Hunt och hans gäng på IMF (Impossible Mission Force) stängs av då de jobbar med otillåtna medel, enligt CIA. Hunt struntar då blankt i det och kommer ofrivilligt i kontakt med en kvinnlig agent. Mysiken tätnar. Vem är hon? Varför vill hon skjuta honom? Vems sida står hon på? Snart besvaras så småningom dessa frågor och de börjar samarbeta för att sätta dit hjärnan bakom den skara före detta agenter, som kallas syndikaten. En ond variant av IMF kan man säga.

bild2

Jag sätter mig i soffan och kör igång filmen. Ett litet adrenalin-rus tar fart i kroppen. Jag vet vad som komma skall. Nu blir det grymma stunts, galna gadgets och någon skön kommentar från Simon Pegg. Adrenalinet rusar på och jag sitter som ett barn på julafton. Som jag har sett fram emot detta. Det håller i sig i 30-40 minuter, sedan tappar filmen fart. Den blir lite seg. Adrenalinet försvinner. Sen blir det spännande igen. Och så går det fram och tillbaka hela vägen till slutet.

Att filmserien är orealistisk på väldigt många plan bryr jag mig inte så mycket om. Bara de lyckas underhålla. Jag tycker att Rogue Nation lyckas underhålla till viss del, men tyvärr blir det för långtråkigt i för långa stunder så att jag tröttnar lite. Vid många tillfällen saknas spänningen.

bild4

Rebecca Ferguson är imponerande i rollen som den kvinnliga, mystiska agenten Ilsa. Hon kan både fightas snyggt och köra motorcykel. Förhoppningsvis får vi se henne i ännu fler Hollywood-produktioner. När det kommer till näste svensk i filmen, Jens Hultén, så spelar han en tystare version av Seth Rydell från Johan Falk-filmerna vid namn Janik. Trots de missvisande namnen så pratas det svenska mellan Ferguson och Hultén, men man får aldrig reda på om de är svenskar, eller om de kanske är norrmän. Allt låter väl lika på andra sidan atlanten.

Tom Cruise är fortfarande bra som Ethan Hunt, och han gör fortfarande sina egna stunts trots sina 50+. Musiken funkar bra och är behaglig att lyssna på. Manuset däremot är rätt svagt, men räddas upp av Fergusons närvaro. Hon är begåvad och passar utmärkt som action-stjärna.

Då var det dags för ett omöjligt uppdrag. Inte för mig, för Tom Cruise. Ethan Hunt och hans gäng på IMF (Impossible Mission Force) stängs av då de jobbar med otillåtna medel, enligt CIA. Hunt struntar då blankt i det och kommer ofrivilligt i kontakt med en kvinnlig agent. Mysiken tätnar. Vem är hon? Varför vill hon skjuta honom? Vems sida står hon på? Snart besvaras så småningom dessa frågor och de börjar samarbeta för att sätta dit hjärnan bakom den skara före detta agenter, som kallas syndikaten. En ond variant av IMF kan man säga. Jag sätter mig i…

Review Overview

Betyg

60

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.