Minioner

bild2

Banana! De underliga, och mycket populära, figurerna från Dumma Mej är tillbaka i en egen film, precis lika tokiga som alltid.

Minionerna lever för att tjäna sin härskare, något de gjort i miljoner år. Bland annat T-rex, greve Dracula och Napoleon. De har dock haft oflyt och alla härskare har förolyckats, oftast på grund av de tokiga minionerna. Nu har de varit utan en härskare i många herrans år och Kevin, Bob och Stuart beslutar sig att bege sig ut på jakt efter en ny härskare. De letar sig till ett skurk-convent i Orlando, Florida, där de hittar superskurken Scarlet Overkill. Hon har med sig de tre figurerna till England för att få hjälp att stjäla drottning Elisabeth’s krona så Scarlet kan bli drottning. Efter några missöden lyckas dock Bob bli krönt till konung och härskar nu över hela England. Men fröken Overkill har inte glömt bort deras deal.

bild1

Jag har inte sett Dumma Mej, men har absolut inte missat dessa populära figurer. Det finns väldigt många kortfilmer som stundtals roat barnen för hemma. Men hur fungerar det i en långfilm? Blir det för mycket? Nej, det blir det faktiskt inte. Trots att de pratar ett påhittat mumbo-jumbo språk, baserat på bland annat spanska, franska och engelska, så fungerar det bra tack vare bra kroppsspråk och ansiktsuttryck.

Som vanligt, i animerade filmer, så finns det gott om humor för den vuxna individen som inte funkar lika bra för barnen. Bland annat så dyker minionerna upp ur en kloak precis när Beatles tar bilden för det världskända omslaget till skivan Abbey Road då filmer utspelar sig under det svängiga 60-talet. Filmen har även ett riktigt skönt soundtrack med svängig musik.

bild4

Jag valde att se den dubbade versionen tillsammans med mina barn, vilket jag inte har några problem med då svensk dubbning i regel är mycket bra. Om några veckor kommer jag troligtvis se om den, och då med engelskt tal. Nackdelen med dubbade versioner är att många skämt tyvärr kan falla bort i översättningen. Vissa skämt som är självklara på engelska har inte alls samma poäng i en svensk översättning.

Minionerna är verkligen underhållande karaktärer. Filmen har ett schyst manus med gott om humor och underhållning, och även lite spänning. Animationen är riktigt bra och de karikatyrliknande figurerna med smala kroppar, spetsiga näsor, smala armar och ben fungerar fint. Jag trodde att det skulle bli jobbigt att se på en film där huvudkaraktärerna pratar ett påhittat språk som inte är textat, att det skulle bli för mycket helt enkelt, men jag tycker det fungerar bra. Man förstår figurerna ändå på något vis. Kanske den gamla skol-spanskan har hjälpt till viss del, vad vet jag.

En underhållande film som passar kanonbra att se tillsammans hela familjen. Så samla barn, föräldrar, hundar och katter och ta en mysig filmkväll tillsammans med de knäppa Minionerna.

Banana! De underliga, och mycket populära, figurerna från Dumma Mej är tillbaka i en egen film, precis lika tokiga som alltid. Minionerna lever för att tjäna sin härskare, något de gjort i miljoner år. Bland annat T-rex, greve Dracula och Napoleon. De har dock haft oflyt och alla härskare har förolyckats, oftast på grund av de tokiga minionerna. Nu har de varit utan en härskare i många herrans år och Kevin, Bob och Stuart beslutar sig att bege sig ut på jakt efter en ny härskare. De letar sig till ett skurk-convent i Orlando, Florida, där de hittar superskurken Scarlet…

Review Overview

Betyg

80

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.