Mindhunter ny Netflix-serie av Fincher

mind-hunter-01En tidig julklapp för alla fans av David Fincher och tv-serier om seriemördare. Mind Hunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit kom ut 1988 och är skriven av  John E. Douglas. Douglas är den som skapade profileringsenheten på FBI och jagade i flera år de värsta seriemördarna i landet. Han stod som förebild för Jack Crawford i böckerna om Hannibal Lecter och serier som Criminal Minds hade aldrig skapat om det inte vore för Douglas.

Och nu rapporterar Slashfilm att David Fincher och Charlize Theron skall producera en tv-serie på boken för Netflixs räkning. Theron har ägt rättigheterna till boken ett antal år men det är inte klart om hon kommer göra något mer än att producera. Samma sak med Fincher, i dagsläget är det inte klart om han kommer att regissera några avsnitt.  Joe Penhall som skrev manuset till The Road är kontrakterad att skriva manus. Netflix och Fincher har varit lika med kvalité tidigare. Låt oss hoppas att det blir samma sak här.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.