Mike and Dave Need Wedding Dates

Zac Efron är tillbaka i ännu en komedi som har siktet inställt på den yngre publiken. Mike and Dave Need Wedding Dates är en av sommarens mest tramsiga och vulgära komedier. En komedi som passar utmärkt om du behöver du ta lite paus från solen och se en film som inte blir sämre för att du har lite solsting.

mad1

Storyn är lika enkel som den är dum. Föräldrarna Stangle är trötta på att sina två söner alltid spårar ur på alla familjesammankomster. När deras dotter Jeanie (Sugar Lyn Beard) skall gifta sig är de därför oroliga för att historien återigen skall upprepa sig. För att förhindra att bröllopet spårar ur begär föräldrarna och Jeanie därför att Mike (Adam Devine) och Dave (Zac Efron) skall hitta anständiga dejter till bröllopet på Hawaii. Tanken är att två anständiga flickor skall kunna få partyprissarna att hålla sig i skinnet. Tanken är god men efter att brödernas dejtjakt blivit viral, hamnar de båda bröderna i klorna på partytjejerna Alice (Anna Kendrick) och Tatiana (Abrey Plaza). Givetvis spårar bröllopsfirandet ur och tillsammans måste hela gänget klura ut hur de skall få festen att bli av överhuvudtaget.

Skådespeleriet i Mike and Dave Need Wedding Dates håller en stadigt ostabil nivå. Det märks att en hel del scener i filmen är improviserade och att regissören Jake Szymanski valt den bästa tagningen efteråt. Skämten haglar och det ena är mer vulgärt än det andra, det skämtas friskt om kön, droger, festande och mycket mer. Det är som att manusförfattarna siktat brett och missat målet vid flera tillfällen. Jag skrattade skyldigt åt de mest vulgära skämten medan andra skämt fick mig att önska att filmen snart var slut.

mad2

Mike and Dave Need Wedding Dates är en medioker komedi som kommer att vara bortglömd några månader efter att den har släppts på Blu-ray. Den kommer att hitta sin publik genom fans av de unga skådespelarna Zac Efron och Anna Kendrick. Biobesökare kommer att skratta men några dagar efter att de har sett filmen har de troligtvis också glömt bort halva handlingen. I det stora hela är Mike and Dave Need Wedding Dates en smårolig men hyfsat meningslös film.

Fotnot: Filmen har premiär på onsdag 27/7.

Zac Efron är tillbaka i ännu en komedi som har siktet inställt på den yngre publiken. Mike and Dave Need Wedding Dates är en av sommarens mest tramsiga och vulgära komedier. En komedi som passar utmärkt om du behöver du ta lite paus från solen och se en film som inte blir sämre för att du har lite solsting. Storyn är lika enkel som den är dum. Föräldrarna Stangle är trötta på att sina två söner alltid spårar ur på alla familjesammankomster. När deras dotter Jeanie (Sugar Lyn Beard) skall gifta sig är de därför oroliga för att historien återigen skall upprepa…

Review Overview

Betyg

40

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.