Men in Black 2 (4K UHD)

I den andra delen av Men in Black letar J (Will Smith) frenetiskt efter en partner som han passar ihop bra med. K (Tommy Lee Jones) är pensionerad och har blivit neutraliserad så han har inte något minne kvar av vad han gjort de senaste 30 åren. När jorden hotas av total ödeläggelse återigen är den enda som vet hur man stoppar det K, så nu måste J göra allt i sin makt för att försöka återställa sin gamla partners minne.

Storyn i denna andra film, som dök upp fem år efter originalfilmen, är bättre och mer intressantare än i föregångaren med några twistar som rör om i grytan en aning. Michael Jackson och Johnny Knoxville medverkar i några biroller, där den senare är mer delaktig än den förste, vilket är kul. Bortsett från det har jag inte så mycket mer gott att säga. Den misslyckas på alla de plan som gjorde originalrullen till det den är. Hade jag inte vetat på förhand att det återigen var Barry Sonnenfeld som stod för regin hade jag aldrig kunnat gissa mig till det. Första dryga halvtimmen innan Jones gör comeback är en mindre pina. Som partner har han en talande mops, som av någon anledning blivit väldigt signifikativt för denna del två, som är okej som sidekick. På sin höjd.

När Jones inte arbetar som Men in Black arbetar han, såklart, på posten.

Samspelet mellan Jones och Smith är tråkigt nog inte lika tight som tidigare. Lägg därtill att som jag redan nämnt tar en bra stund innan deras vägar möts, efter det tar återigen ett tag innan Jones är fullt återställd, minnesmässigt, och det är först då vi får se prov på gammal radarparkemi. Skämten sitter inte heller där, inte ens från Smith som brukar kunna liva upp ett tomt, vitt rum. Ånyo blir även humorn en aning bättre när Jones gör intåg. Specialeffekterna som de använde sparsmakat men bra i originalet används här väldigt flitigt – tyvärr är effekterna inte särskilt snygga alls. Utdaterade till fullo, rent av. Det blir inte mindre skoningslöst heller av att se den i 4K Blu-ray där i det närmaste varenda liten detalj blir uppmärksammad av ögat. Tyvärr har Sonnenfeld valt att gå fel väg och ta bort fokus från kemin mellan huvudpersonerna och satsa fullt ut på de, från första filmen, hyllade specialeffekterna och storyn den här gången. Det sistnämnda är i varje fall lyckosam. Men in Black 2 blir tyvärr en plump i protokollet.

Utgåvan:

Här går det inte säga mycket annorlunda än vad jag sade om föregångaren. Otroligt läcker bild (native 4K) – undertecknad börjar nu förstå varför mången människa kallar 4K UHD för ”den nya grejen”. I ljudväg har vi Dolby Atmos, precis som föregångaren. I extramaterialväg bjuds vi bland annat på bloopers, ett alternativt slut och musikvideon Black Suits Comin’(Nod Ya Head) av självaste Smith. Bland annat.

I den andra delen av Men in Black letar J (Will Smith) frenetiskt efter en partner som han passar ihop bra med. K (Tommy Lee Jones) är pensionerad och har blivit neutraliserad så han har inte något minne kvar av vad han gjort de senaste 30 åren. När jorden hotas av total ödeläggelse återigen är den enda som vet hur man stoppar det K, så nu måste J göra allt i sin makt för att försöka återställa sin gamla partners minne. Storyn i denna andra film, som dök upp fem år efter originalfilmen, är bättre och mer intressantare än i…

Review Overview

Betyg
Utgåvan

65

About Kenny Nordgren

En nästan värmlänning som sedan hösten 2014 är bosatt i Kungälv utanför Göteborg. Arbetar till vardags som pedagog på en låg- och mellanstadieskola. I ryggsäcken finns fem år på universitet med studier inom filmvetenskap och historia. Dagdrömmer om att inom en överskådlig framtid få chansen att skriva en doktorsavhandling rörande skräckfilm. Gillar förutom film även fotboll, tv-spel, hårdrock och att laga rolig mat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.