Mellanspel Football Manager

Lägger jag ihop alla mina timmar i Football Manager och Championship Manager som det hette tidigare (namnändring och hela historien hur det gick till är nästa värt en artikel i sig självt) så har jag lätt över 1000 timmar i spelen. Varje år spelar jag minst en save med något lag och ser hur långt jag kan nå? Men vad är det som får mig att komma tillbaka till ett spel så ofta?

Gamla minnen från en tid när FM fortfarande bara hade 2D-grafik

Först och främst är det den oändliga valmöjligheten. Att kunna spela vilket lag som helst (nästan) i världen och kunna göra vad jag vill. Spela Barcelona och direkt utmana om de stora titlarna? Ta ett mindre lag ett stort fotbollsland och försöka nå toppen? Ta ett topplag i en mindre liga och se om man kan utmana i Champions League? Valmöjligheterna finns där och det finns inte ett sätt att gå framåt.

Ett år spelade jag RC Strasbourg Alsace och tog dem hela vägen till toppen av franska ligan mycket tack vare äldre franska för detta landslagsspelare som tränade upp mina yngre killar. Just nu leder jag Leeds och bygger hela laget på yngre spelare som sedan säljs dyrt. Det går att göra så mycket i Football Manager vilket gör att jag också kommer tillbaka år efter år. Men det är också det perfekta spelet när jag inte har så mycket tid.

Det allra första Managerspelet jag ägde.

Oftast krävs det några timmar att sätta upp ett lag, hitta rätt spelare, rätt strategi och så vidare men när det är gjort tar det en halvtimme kanske att simulera till och spela nästa match. Vilket är det perfekta mellanspelet. Det finns dagar jag inte har tid att sitta och spela en massa och många spel kräver att du ger det ett par timmar om du vill komma någonstans. Så Football Manager är mitt go to-spel när jag har ont om tid. Kommer hem efter jobbet, skall laga mat, tvätta och allt annat. Då kan man alltid hinna klämma in en match i Football Manager mellan dessa.

Och jag är en person som också kan bli trött på spel när man skall sitta och spela dag ut och dag in för att komma någonstans. Behövs ett avkopplande spel som går snabbt och smidigt. För mig fyller Football Manager den rollen perfekt.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.