Marriage Story

Noah Baumbachs prisbelönade film Marriage Story med Scarlett Johansson och Adam Driver i huvudrollerna hade premiär på Netflix i fredags. Filmens inledning är något av det bästa jag sett, otroligt fängslande, det är en inledning som gör att man måste se klart filmen. Min kollega Fredrik tipsade mig om filmen vilket jag är väldigt glad för, annars hade den förmodligen gått förbi min radar då titeln inte tilltalade mig.

Marriage Story handlar om Nicole och Charlie och deras son Henry. Inledningen till filmen ger oss mycket av den information vi behöver för att förstå denna familj som verkar lycklig och kärleksfull. Men vi kastas ganska snart in i deras separation där historierna börjar gå skilda vägar. Nicole är född och uppvuxen i Los Angeles, där hon även haft en filmkarriär som ung. Hon träffade Charlie, som är en teaterregissör i New York när hon var där på en resa. Dom blev otroligt förälskade och hon flyttade till New York för att vara med honom, där hon också blev stjärnan i hans teater.

Under deras separation återvänder hon till sin familj i LA, eftersom hon fått en roll i en tv-serie. Där blir hon ombedd att träffa skilsmässoadvokaten Nora (Laura Dern) fast hon och Charlie bestämt att de skulle sköta det själva utan advokater. I Los Angeles får vi även möta Nicoles familj, som är en stor del av Charlies liv. Marriage Story har så många underbara och äkta karaktärer och så många svängningar, att i slutändan vet man inte vem man gillar eller ogillar, unikt.

Samtliga karaktärer i filmen är extremt välspelade, men jag vill hylla både Scarlett Johansson och Adam Driver som kanske gör sina bästa roller någonsin. Marriage Story är en av de mest äkta, realistiska och oförutsägbara historier jag sett. Filmen är genomtänkt och berättas på ett väldigt vackert sätt, den lyckas blanda humor med vemod utan att något tar överhanden.

Noah Baumbachs prisbelönade film Marriage Story med Scarlett Johansson och Adam Driver i huvudrollerna hade premiär på Netflix i fredags. Filmens inledning är något av det bästa jag sett, otroligt fängslande, det är en inledning som gör att man måste se klart filmen. Min kollega Fredrik tipsade mig om filmen vilket jag är väldigt glad för, annars hade den förmodligen gått förbi min radar då titeln inte tilltalade mig. Marriage Story handlar om Nicole och Charlie och deras son Henry. Inledningen till filmen ger oss mycket av den information vi behöver för att förstå denna familj som verkar lycklig och…

Review Overview

Betyg

90

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.