Månadens PS+ Spel – Mars

Det första av månadens spel som jag testade var Ratchet and Clank, som jag faktiskt aldrig har spelat tidigare men hört talas om. Det är en populär och omtalad spel-serie. Likt förra månadens spel, Knack, så förvånas jag över att spelet är dubbat till svenska. Även denna gång så är det riktigt bra röstskådespel.

Ratchet and Clank

Spelet är en remake av originalet från 2002 och handlar om mekanikern Ratchet och hans nyfunna vän, roboten Clank. Historien är berättad av Kapten Qwark, en galaxhjälte som duon även har som mål att uppsöka. Introduktionen berättas av hjälten som samtidigt ger en liten tutorial på hur du rör dig runt i spelvärlden. Grafiken är väldigt bra med tanke på karaktärerna och speltypen. Kontrollerna är bra, men kameraarbetet är det som stör mig mest. Det tar ett tag att komma in i hur kameran bör styras för bästa spelupplevelsen. Mellangrabben som är 6 år gammal älskar Knack och har även börjat på att spela Ratchet and Clank, men lite mer sporadiskt. Det är ett lagom klurigt spel som passar alla åldrar.

Bloodborne

Det andra spelet är ett mörkt, dystopiskt action-rollspel vid namn Bloodborne. Jag kommer inte gå in på handlingen på detta spel, det kan ni istället läsa om i Gabriels fullständiga recension av spelet. Bloodborne är ett grafiskt snyggt spel, men faller mig inte alls i smaken. Långa laddningsskärmar och riktigt svårt är de största faktorerna. Och typsnittet, som är Times New Roman eller liknande, förstör hela känslan med spelet. Det tog mig lite tid att ens komma förbi första hindret relativt oskadd. Spelarens hälsa är inte den bästa och rätt träff från en fiende kan få dig dödad omgående. Och för att inte behöva börja om från början och möta dessa fiender om och om igen så krävs det att du hittar strategiskt placerade lyktor, som fungerar som checkpoints.

Likt förra månaden så är det ett spel som jag fastnade för relativt snabbt och ett spel som jag har försökt spelat flera gånger, men aldrig kommit in i. Ratchet and Clank är ett lättsamt och underhållande spel, medan Bloodborne inte är något att hänga i julgranen enligt mig.

Vad tycker ni om månadens spel?

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.